Σάκης Αρναούτογλου: Ψυχρή κατεβασιά θα φέρει χιόνια σε πολύ χαμηλά υψόμετρα – Νέα στοιχεία για την επιδείνωση του καιρού. - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Σάκης Αρναούτογλου: Ψυχρή κατεβασιά θα φέρει χιόνια σε πολύ χαμηλά υψόμετρα – Νέα στοιχεία για την επιδείνωση του καιρού.



Ο Σάκης Αρναούτογλου έδωσε νέα στοιχεία για την επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ημέρες, αλλά και την ψυχρή κατεβασιά που θα φέρει χιόνια σε πολύ χαμηλά υψόμετρα.

Αρχικά, για το Σάββατο (21/1), ο παρουσιαστής του καιρού στην ΕΡΤ 3 τόνισε πως ο καιρός θα είναι άστατος στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ η μέρα θα ξεκινήσει στην Αττική με μπόρες και καταιγίδες στα κεντρικά και νότια του νομού. Το μεσημέρι θα υπάρξει βελτίωση, όμως από το απόγευμα ο καιρός θα γίνει ξανά άστατος.

Την Κυριακή θα υπάρξει μία βελτίωση, όμως από το βράδυ και ιδιαίτερα τη Δευτέρα (23/1) θα ξεκινήσει η επιδείνωση του καιρού. Τα έντονα φαινόμενα θα εντοπίζονται στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, με πυκνά χιόνια να πέφτουν σε υψόμετρα πάνω από 900 με 1.000 μέτρα στη δυτική και βορειοδυτική Ελλάδα.

Περίπου ίδιες συνθήκες αναμένονται και την Τρίτη (24/1), αλλά από το μεσημέρι και μετά οι βροχές στη βόρεια και βορειοανατολική χώρα θα μετατραπούν σε χιόνια ακόμη και σε 500 με 600 μέτρα υψόμετρο.


Έρχονται και χιόνια με την ψυχρή εισβολή

Όσο για την ψυχρή εισβολή πολικής προέλευσης που θα έρθει στη χώρα μας από τις 25 με 26 Ιανουαρίου, ο Σάκης Αρναούτογλου σημείωσε πως όλα τα προγνωστικά στοιχεία δείχνουν ότι θα επηρεαστεί κυρίως η βόρεια και κεντρική Ελλάδα.

Μάλιστα, οι τελευταίες ενδείξεις «μιλούν» για συνδυασμό χειμωνιάτικου κρύου και φαινομένων, κάτι που σημαίνει ότι περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο στη βόρεια και κεντρική Ελλάδα θα δουν χιόνια.

Θετική εξέλιξη αυτή για τους χιονόφιλους, όπως είπε ο Σάκης Αρναούτογλου, ωστόσο από τη Δευτέρα θα ξεκαθαρίσουν περισσότερα για το πώς και πότε θα επηρεάσει την Ελλάδα η ψυχρή εισβολή.

Δείτε την πρόγνωση του καιρού