Χύτρα ταχύτητας: Τι πρέπει να γνωρίζουμε πριν την χρησιμοποιήσουμε και ποιες τροφές δεν πρέπει να μαγειρεύουμε - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Χύτρα ταχύτητας: Τι πρέπει να γνωρίζουμε πριν την χρησιμοποιήσουμε και ποιες τροφές δεν πρέπει να μαγειρεύουμε



Η χύτρα ταχύτητας είναι για αρκετούς δύσκολη υπόθεση, καθώς απαιτεί προσεκτική παρακολούθηση και ακριβή χρόνο της διαδικασίας μαγειρέματος. Αυτό μπορεί να δυσκολέψει, ειδικά τους αρχάριους χρήστες καθώς και την ασφαλή και αποτελεσματική χρήση της συσκευής.

Η διαδικασία σφράγισης μπορεί επίσης να είναι δύσκολη, καθώς το καπάκι πρέπει να εφαρμόζει πολύ σφιχτά για να λειτουργεί σωστά.

Επίσης, δεν είναι κατάλληλη για όλα τα τρόφιμα. Ορισμένα επεξεργασμένα, κατεψυγμένα ή ευαίσθητα φαγητά μπορεί να παραβραστούν εύκολα ή να μην μαγειρεύονται τόσο καλά , επομένως ίσως είναι καλύτερο να ακολουθείτε τις τυπικές μεθόδους μαγειρέματος όταν μαγειρεύετε αυτά τα είδη.

Το κύριο μειονέκτημα της όπως αναφέρει το remodelormove.com, είναι η πιθανότητα κινδύνου. Εάν μια χύτρα ταχύτητας χρησιμοποιηθεί λανθασμένα, μπορεί να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό. Επειδή δημιουργούν υψηλή πίεση, μπορούν να εκραγούν εάν βουλώσει η βαλβίδα ασφαλείας ή εάν το καπάκι δεν είναι σωστά σφραγισμένο ή εάν η κουζίνα αφεθεί χωρίς επίβλεψη.


Χύτρα ταχύτητας – Τροφές δεν πρέπει να μαγειρεύουμε

Λαχανικά που δεν μαγειρεύονται στην χύτρα
Όταν μιλάμε για λαχανικά εννοούμε τα κολοκυθάκια, τα σπαράγγια ή τον αρακά. Είναι λαχανικά πολύ ευαίσθητα οπότε δεν πρέπει να τα μαγειρέψετε στην χύτρα. Η χύτρα είναι χρήσιμη για λαχανικά όπως το παντζάρι ή τα ριζώδη λαχανικά που δεν βράζουν ούτε μαλακώνουν εύκολα.

Δεν πρέπει να βάζουμε έντονα μπαχαρικά
Τα μπαχαρικά είναι πάντα χρήσιμα στα φαγητά μας. Μπαχαρικά όπως το πιπέρι καγιέν που είναι έντονα δεν πρέπει να μπαίνουν μέσα στην χύτρα διότι ανεβάζουν την θερμοκρασία της. Αν λοιπόν θέλετε να προσθέσετε αυτά τα μπαχαρικά θα πρέπει να το κάνετε μετά το τελείωμα του μαγειρέματος.

Θαλασσινά
Τα θαλασσινά είναι απαγορευτικό να μαγειρεύονται σε χύτρα διότι είναι ιδιαιτέρως ευαίσθητα.Θα διαλυθούν, θα γίνουν άνοστα και θα χάσουν θρεπτικές αξίες.

Ζυμαρικά και ρύζι
Και τα ζυμαρικά και το ρύζι έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε άμυλο. Δεν πρέπει λοιπόν να μαγειρεύονται σε χύτρα. Επίσης τα ζυμαρικά και το ρύζι έτσι και αλλιώς βράζονται πανεύκολα στην κατσαρόλα.

Προσοχή στα κρέατα
Κρέατα με πέτσα όπως είναι το κοτόπουλο χρειάζονται σιγανή φωτιά. Μέσα στην χύτρα θα διαλυθούν τελείως και η πέτσα θα εξαφανιστεί.