Δ.Θέρμης: Βανδαλισμοί σε πάρκο στην κοινότητα Νέου Ρυσίου - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Δ.Θέρμης: Βανδαλισμοί σε πάρκο στην κοινότητα Νέου Ρυσίου




Στόχος βανδάλων έγινε το πάρκο το οποίο βρίσκεται πλησίον του ΚΑΠΗ Νέου Ρυσίου τα ξημερώματα της Δευτέρας 9 Ιανουαρίου 2023. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κοινότητας Γιώργο Δημητριάδη νεαροί οι οποίοι συγκεντρώνονται κάθε απόγευμα προς βράδυ στο συγκεκριμένο παρκάκι εμπρός από το ΚΑΠΗ, ανακάλυψαν νέο χόμπι, «όχι μόνο να ξηλώσουν τα παγκάκια από την πλατεία αλλά και να τα τοποθετήσουν πάνω στα κεραμίδια του ΚΑΠΗ, ώστε να ανεβαίνουν εκεί και να απολαμβάνουν το ηλιοβασίλεμα». 


Πρόκειται για μία συντονισμένη “επιχείρηση” αφού ξεβιδώθηκαν οι βίδες από τα παγκάκια με ειδικά εργαλεία και αποκολλήθηκαν οι βάσεις ενώ τα παγκάκια σχεδόν καταστράφηκαν.


Το φαινόμενο των βανδαλισμών στο συγκεκριμένο χώρο είναι συνηθισμένο καθώς και στο παρελθόν έγιναν τρεις κλοπές υλικών του δήμου από την αποθήκη της Κοινότητας, καταστροφές στην κεραμοσκεπή του ΚΑΠΗ, βανδαλισμοί στις τουαλέτες του ΚΑΠΗ, αφαίρεση της μεταλλικής πόρτας της τουαλέτας, καταστροφή των φωτιστικών του ΚΑΠΗ, της πλατείας και του ηλεκτρικού πίνακα, βανδαλισμοί και παραβιάσεις στις γραμματοθυρίδες των κατοίκων κ.ά.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας απευθύνει για μία ακόμη φορά έκκληση προκειμένου να υπάρξει σεβασμός στην δημόσια περιουσία και μάλιστα σε χώρους που ανήκουν στους δημότες.
Η Κοινότητα Νέου Ρυσίου έχει καταγγείλει τα συγκεκριμένα περιστατικά στο Τμήμα Ασφαλείας και έχει προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες καθώς η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί πλέον, πέραν της αγανάκτησης των κατοίκων του Νέου Ρυσίου την οποία προκαλεί, εγκυμονεί κινδύνους ασφάλειας και σωματικής ακεραιότητας περιοίκων και διερχομένων αλλά κυρίως των νεαρών που συγκεντρώνονται στο σημείο. 
Το «έργο» αυτό, της καταστροφής της δημόσιας περιουσίας, θα πρέπει κάποια στιγμή να τελειώσει. Η δημόσια περιουσία ανήκει στους πολίτες και θα πρέπει να συμβάλουμε όλοι για την προστασία της 
σημειώνει ο κ. Δημητριάδης.