Πώς να αποφύγετε τα σκασμένα χείλη αυτό το χειμώνα - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Πώς να αποφύγετε τα σκασμένα χείλη αυτό το χειμώνα



Είναι γεγονός ότι μαζί με την εμφάνιση του χειμώνα, έρχονται και τα σκασμένα χείλη. Αυτά τα δύο, δυστυχώς, τις περισσότερες φορές πάνε πακέτο. 
  
Ο κρύος καιρός εξωτερικά και η άνεση του ζεστού αέρα στους εσωτερικούς χώρου σημαίνει ότι τα χείλη σας είναι πιθανό να αισθάνονται λίγο ξεραμένα. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι οι αλλαγές στη θερμοκρασία προκαλούν ξηρότητα, φαγούρα, απολέπιση, ακόμη και σκασίματα και αιμορραγία και, ενώ η λίγη ξηρότητα είναι σχεδόν αναπόφευκτη, δεν χρειάζεται να τα αφήσετε εντελώς ευάλωτα στα στοιχεία της φύσης και να ανεχτείτε τα πονεμένα, σκασμένα χείλη. 

Τι πρέπει να κάνετε για να αποφύγετε τα σκασμένα χείλη αυτόν το χειμώνα;

Το δέρμα στα χείλη σας είναι από τις πιο ευαίσθητες περιοχές του σώματος και η πιο εκτεθειμένη στο περιβάλλον, εξηγεί στο Allure ο Joshua Zeichner, δερματολόγος με έδρα τη Νέα Υόρκη. 

Τα χείλη δεν έχουν την ίδια συγκέντρωση λιπαρών αδένων με άλλες περιοχές του δέρματος και εκτίθενται συνεχώς σε περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως το γλείψιμο των χειλιών, τα καλλυντικά και ο κρύος καιρός. «Όλοι αυτοί οι παράγοντες μπορούν να στεγνώσουν τον δερματικό φραγμό, οδηγώντας σε ερεθισμό, φλεγμονή και απολέπιση», προσθέτει.

Πώς μπορείτε να αποφύγετε τα σκασμένα χείλη



Το πρώτο βήμα για να αποφύγετε τα σκασμένα χείλη είναι να αποκλείσετε τυχόν υποκείμενες αιτίες που μπορούν να επιλυθούν άμεσα. Αυτό περιλαμβάνει τεστ αλλεργίας και έλεγχο από τον δερματολόγο σας για ακτινική cheilitis -αναφέρεται στη γωνία του στόματος και πρόκειται για τον ιατρικό όρο για τα σκασμένα χείλη.

Το επόμενο βήμα αφορά την τακτική θεραπεία. Σε ήπιες περιπτώσεις, το δέρμα στα χείλη μπορεί να είναι σε θέση να επιδιορθωθεί μόνο του. Ωστόσο, σε περιπτώσεις σημαντικού ερεθισμού, τα χείλη μπορεί να χρειαστούν εξωτερική βοήθεια για την αποκατάσταση του κατεστραμμένου δερματικού φραγμού, λέει ο Dr. Zeichner.



Ένας καλός κανόνας είναι να διατηρείτε τα χείλη σας υγρά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ώστε να αποφύγετε εξαρχής την εμφάνιση της ξήρανσης. Η τακτική εφαρμογή βάλσαμων χειλιών που περιέχουν συστατικά όπως αποφρακτικοί παράγοντες, η λανολίνη ή απλά το κερί μέλισσας, θα βοηθήσει στην προστασία του δέρματος των χειλιών και θα τα κάνει πιο αποτελεσματικά.

Εάν, ωστόσο, τα χείλη σας δεν έχουν βελτιωθεί μετά από περίπου μία εβδομάδα φροντίδας, ο Dr. Zeichner συμβουλεύει να επισκεφθείτε τον δερματολόγο σας, επειδή μπορεί να χρειαστεί περαιτέρω έρευνα ή συνταγογραφούμενες επιλογές για πρόσθετη βοήθεια ώστε να θέσετε υπό έλεγχο τα σκασμένα χείλη.