Ποντιακά πισία: Νοστιμιά, ευκολία και παράδοση σε μια μπουκιά - Η κλασική συνταγή από την Ελένη Ψυχούλη (+βίντεο) - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ποντιακά πισία: Νοστιμιά, ευκολία και παράδοση σε μια μπουκιά - Η κλασική συνταγή από την Ελένη Ψυχούλη (+βίντεο)


Κλασικά πιτάκια της ποντιακής κουζίνας, που φτιάχονται στο πι και φι και κερδίζουν τις εντυπώσεις με την αφράτη ζύμη τους και τις ξεχωριστές γεμίσεις τους, που εκτός από φέτα μπορεί να είναι και λιωμένη βραστή πατάτα, ανακατεμένη με σοταρισμένο κρεμμύδι και λίγη ρίγανη.


Υλικά

Για τη ζύμη
➧  500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
➧  1 φακελάκι μαγιά
➧  1 ποτήρι νερό χλιαρό
➧  2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
➧  1 κουτ. γλυκού κοφτό αλάτι
➧  μίγμα από ελαιόλαδο και σπορέλαιο για το τηγάνισμα


Για τη γέμιση

➧  500γρ. φέτα σπασμένη

Διαδικασία

➧  Σε λεκάνη ανακατεύετε το αλεύρι με τη μαγιά, το νερό, το ελαιόλαδο και το αλάτι, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Η ζύμη πρέπει να κολλάει στα χέρια.

➧  Τη σκεπάζετε με μεμβράνη κουζίνας και την αφήνετε μακριά από ρεύματα, να φουσκώσει για 1 ώρα.

➧  Παίρνετε κομματάκια ζύμης στο μέγεθος ενός καρυδιού και τα ανοίγετε στρογγυλά με τον πλάστη ή με το χέρι σας. 

➧  Γεμίζετε με φέτα, κλείνετε και με πιρούνι στερεώνετε τις ενώσεις. 

➧  Τρυπάτε τα πισία με πιρούνι για να φουσκώσουν ομοιόμορφα στο τηγάνι.

➧  Τηγανίζετε τα πισία να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές και τα στραγγίζετε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας.

Tip
Μπορείτε μερικά πισία να τα κάνετε σκέτα και να τα περιχύσετε με μέλι.

Olive Magazine

Και η ίδια συνταγή από την κυρία Τσαρτιανίδου Μαρίκα: