Οργάνωση κουζίνας: 6 συμβουλές για να αποθηκεύουμε σωστά τις μικροσυσκευές - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Οργάνωση κουζίνας: 6 συμβουλές για να αποθηκεύουμε σωστά τις μικροσυσκευές

 

Οι μικροσυσκευές έχουν εφευρεθεί για να διευκολύνουν την καθημερινότητά μας.
 


Ωστόσο, όσο αυξάνονται, τόσο πιο δύσκολο είναι να τις οργανώσουμε σωστά στην κουζίνα μας, ειδικά αν έχουμε μικρό πάγκο. 

Καφετιέρα φίλτρου, μηχανή για εσπρέσο, μίξερ, μπλέντερ, μούλτι, τοστιέρα, φριτέζα αέρος είναι μερικές από τις μικροσυσκευές που χρειαζόμαστε κάθε μέρα ή σχεδόν κάθε μέρα. 

Πώς θα τις οργανώσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ανάλογα με τη χρήση που τους κάνουμε;


Ο κανόνας του «μια φορά την εβδομάδα»

Οι ειδικοί λένε ότι οι μικροσυσκευές που χρησιμοποιούνται πάνω από μια φορά την εβδομάδα πρέπει να βρίσκονται πάνω στον πάγκο, ενώ αυτές που χρησιμοποιούμε πιο αραιά, μπορούν να φυλάσσονται στα ντουλάπια ή τα συρτάρια μας.


Οι πιο βαριές συσκευές να αποθηκεύονται χαμηλά

Ένας κανόνας ασφάλειας για τις μικροσυσκευές σας. Όσες είναι αρκετά βαριές πρέπει να αποθηκεύονται σε σημεία που να τις φτάνετε καλά. 

Αν για παράδειγμα αποθηκεύσετε την κουζινομηχανή πάνω από ένα ψηλό ψυγείο, θα χρειαστείτε κάποια σκαλίτσα για να τη φτάσετε και έτσι ρισκάρετε να συμβεί κάποιο ατύχημα στη μεταφορά της στην επιφάνεια εργασίας σας.


Το γωνιακό ντουλάπι

Επιλέξτε ένα συγκεκριμένο ντουλάπι για να αποθηκεύσετε τις μικρές συσκευές σας. 

Ένα γωνιακό ντουλάπι είναι ό,τι πρέπει για να έχει συγκεντρωμένα όλα τα απαραίτητα γκάτζετ που διευκολύνουν το μαγείρεμά σας.


Ένα άλλο δωμάτιο-αποθήκη

Αν η κουζίνα σας είναι πολύ μικρή, τότε κάποιες συσκευές που δεν χρησιμοποιείτε συχνά μπορούν να βρίσκονται σε κάποιο άλλο δωμάτιο, όπου έχετε τον κατάλληλο αποθηκευτικό χώρο. 

Προσοχή όμως, αν συγκεντρώνετε πράγματα από όλα σας τα δωμάτια, πρέπει να είναι σωστά οργανωμένα, ώστε να τα βρίσκετε.


Μια ειδική ραφιέρα για τις συσκευές σας

Αν δεν έχετε χώρο στον πάγκο σας, τότε μπορείτε να αγοράσετε ένα επιπλέον έπιπλο που θα σας εξυπηρετήσει πολύ καθώς μπορεί να χρησιμεύσει ως αποθηκευτικός χώρος για όλες τις συσκευές σας.


Προσοχή στις πρίζες σας

Όλες οι μικροσυσκευές έχουν πρίζες, οι οποίες πρέπει να οργανωθούν με τον κατάλληλο τρόπο ώστε και να είναι λειτουργικές και να μην πιάνουν πολύ χώρο. 

Μπορείτε να βρείτε πολύπριζα για να οργανώσετε τις μικροσυσκεύες σας, ενώ υπάρχουν και διάφορα γκάτζετ που βοηθούν στην οργάνωσή τους και την απόκρυψή τους.olivemagazine.gr