Μικτή ομάδα γονέων – παιδιών 4 -7 ετών από το Κέντρο Πρόληψης “Ελπίδα” με τίτλο «Γνωριζόμαστε με τα παιδιά μας αλλιώς…» - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Μικτή ομάδα γονέων – παιδιών 4 -7 ετών από το Κέντρο Πρόληψης “Ελπίδα” με τίτλο «Γνωριζόμαστε με τα παιδιά μας αλλιώς…»Το Κέντρο Πρόληψης ΕΛΠΙΔΑ διοργανώνει μικτή ομάδα γονέων – παιδιών 4-7 ετών με τίτλο «Γνωριζόμαστε με τα παιδιά μας αλλιώς…»


Καλούμε τους γονείς να έρθουν με τα παιδιά τους, σε έναν χρόνο αποκλειστικά για αυτούς, για να παίξουν, να ακούσουν ιστορίες, να ζωγραφίσουν, να κατασκευάσουν, να γελάσουν και να σχετιστούν με τα παιδιά τους.

Σκοπός της ομάδας είναι η ενδυνάμωση της σχέσης του γονιού με το παιδί του, σε ένα ασφαλές πλαίσιο μοιράσματος και επικοινωνίας, τόσο με το «παιδικό» κομμάτι που ο καθένας κρύβει μέσα του, όσο και με το ίδιο το παιδί του. 

Σε κάθε συνάντηση θα συμμετέχουν από κοινού ο γονιός και ένα παιδί και στο τέλος θα υπάρχει χρόνος συζήτησης για το θέμα στο οποίο εστιάστηκε η δράση και για ό,τι θέλουν οι γονείς να συζητήσουν σε σχέση με τα παιδιά τους.

Ενδεικτική θεματολογία: δημιουργικό παιχνίδι με τα παιδιά, διαφορετικότητα, όρια, επικοινωνία,ανάγκες γονέων και παιδιών κα. Η επιμέρους θεματολογία θα οριστεί από κοινού με τους συμμετέχοντες με βάση τις ανάγκες τους.

➢ Προϋπόθεση για τη λειτουργία της ομάδας είναι να συμμετέχουν κατ’ ελάχιστο 8 γονείς με ένα παιδί 4 – 7 χρονών.

➢ Έναρξη ομάδας: Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023

➢ Προθεσμία δήλωσης συμμετοχής : Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023➢ Πού απευθύνεται: σε γονείς κατοίκους των Δήμων Καλαμαριάς, Πυλαίας-Χορτιάτη, Θέρμης και Θερμαϊκού, με τα παιδιά τους ηλικίας 4 – 7 χρονών

➢ Χώρος διεξαγωγής: Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Αν.Θεσ/νίκης Ελπίδα, Ησιόδου 10, 55135, Καλαμαριά

➢ Διάρκεια: 10 δίωρες, εβδομαδιαίες συναντήσεις

➢ Ώρα: 18:00- 20:00

➢ Συντονίστρια: Γεωργία Γκιούρκα, Ψυχολόγος MSc, Δραματοθεραπεύτρια

Πληροφορίες: στο e-mail του Κέντρου kpelpida@gmail.com και στο τηλέφωνο 2310442044

Η συμμετοχή στην ομάδα είναι δωρεάν.