Σχολάρι: Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες που σκότωσαν τον φίλο τους πριν 2,5 χρόνια - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Σχολάρι: Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες που σκότωσαν τον φίλο τους πριν 2,5 χρόνιαΦως στο θρίλερ με τον θάνατο ενός 33χρονου Ιρανού που είχε βρεθεί δολοφονημένος στις 7 Σεπτεμβρίου του 2020 στο Σχολάρι έριξε η έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης.


Ο άτυχος άνδρας έφερε τραύματα στο κεφάλι από πυροβόλο όπλο και είχε εντοπιστεί σε αγροτική περιοχή από διερχόμενο πολίτη.

Μετά από έρευνα ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο Ιρακινοί ηλικίας 39 και 53 ετών, ένας εκ των οποίων είναι έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης για εμπλοκή του σε υπόθεση παράνομης διακίνησης αλλοδαπών.


Όπως προέκυψε, στις 15 Αυγούστου του 2020, ο 33χρονος είχε μεταβεί με τους φερόμενους ως δράστες, με τους οποίους διατηρούσε φιλικές σχέσεις, σε περιοχή της Χαλκιδικής και έκτοτε δεν είχε δώσει σημεία ζωής στους οικείους του. Μετά από συνδυαστική μελέτη αλλά και τη διενέργεια ειδικών ανακριτικών πράξεων ταυτοποιήθηκαν οι δύο άνδρες ως οι δράστες της ανθρωποκτονίας.

Η δικογραφία υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα και ο 39χρονος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, ενώ για τον 53χρονο, ο οποίος είχε ήδη διαφύγει στη χώρα καταγωγής του, εκδόθηκε Ένταλμα Σύλληψης και αναζητείται.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της αστυνομίας:
Η μεθοδική και επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης οδήγησε στην εξιχνίαση υπόθεσης ανθρωποκτονίας αλλοδαπού, ο οποίος είχε βρεθεί νεκρός την 07-09-2020.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν ως δράστες 2 έτεροι αλλοδαποί, ηλικίας 39 και 53 ετών, ένας εκ των οποίων είναι ήδη έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης της Χώρας για εμπλοκή του σε υπόθεση παράνομης διακίνησης αλλοδαπών.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την διενεργούμενη έρευνα ο 33χρονος, απογευματινές ώρες της 15-08-2020, είχε μεταβεί από κοινού με τους φερόμενους ως δράστες, με τους οποίους διατηρούσε φιλικές σχέσεις, σε περιοχή της Χαλκιδικής και έκτοτε δεν είχε δώσει σημεία ζωής στους οικείους του. Από τη συνδυαστική μελέτη, την ανταλλαγή – συλλογή πληροφοριών με αλλοδαπές αστυνομικές υπηρεσίες μέσω της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και τη διενέργεια ειδικών ανακριτικών πράξεων ταυτοποιήθηκαν τα ανωτέρω άτομα ως οι δράστες της ανθρωποκτονίας.

Η δικογραφία υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα και ο 39χρονος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, ενώ για τον 53χρονο, ο οποίος είχε ήδη διαφύγει στη χώρα καταγωγής του, εκδόθηκε Ένταλμα Σύλληψης και αναζητείται.

Δείτε παλιότερο σχετικό άρθρο από τη THERMISnews.gr ΕΔΩ