Βασιλικά: Έναρξη προγράμματος Δια Βίου Μάθησης με αντικείμενο ‘ΒΑΣΙΚΑ ΑΓΓΛΙΚΑ, Α1’ - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Βασιλικά: Έναρξη προγράμματος Δια Βίου Μάθησης με αντικείμενο ‘ΒΑΣΙΚΑ ΑΓΓΛΙΚΑ, Α1’



Την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023 έγινε η έναρξη του δια ζώσης προγράμματος, “ΒΑΣΙΚΑ ΑΓΓΛΙΚΑ, Α1”, στα Βασιλικά του Δήμου Θέρμης.

 Αντικείμενο του προγράμματος είναι η “γνωριμία” των μαθητευομένων με τη ξένη γλώσσα και η ανάπτυξη δεξιοτήτων ως προς την αντίληψη και τη χρήση αυτής σε βασικές-καθημερινές λειτουργίες και ανάγκες. Εκπαιδεύτρια του προγράμματος είναι η εκπαιδευτικός Ανατολή Ιατρού. 

Το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια 50 ώρες και θα το παρακολουθήσουν 20 εκπαιδευόμενοι στο δημοτικό σχολείο Βασιλικών. Στην έναρξη του προγράμματος παρευρέθηκε η Χρυσή Κληματσούδα, προϊσταμένη και διευθύντρια στο Γραφείο Παιδείας και τη Διεύθυνση Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού καθώς επίσης και η Ρούλα Καραμανώλη, τοπική σύμβουλος Βασιλικών οι οποίες καλωσόρισαν τους εκπαιδευόμενους και ευχήθηκαν την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος με την αποκόμιση γνώσης και εμπειρίας στο αντικείμενο.


Τα προγράμματα Δια Βίου Μάθησης υλοποιούνται από τον δήμο Θέρμης σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας) και το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης. 

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση».


Παράλληλα, συνεχίζονται ακόμη οι αιτήσεις για όλα τα προγράμματα τα οποία έχουν αντικείμενα:
⦁ Διαδικτυακά εργαλεία και υπηρεσίες στην καθημερινή ζωή (25 ώρες)
⦁ Εθελοντισμός και κοινωνική δράση (25 ώρες)
⦁ Εξαρτήσεις και πρόληψη (15 ώρες)
⦁ Βασικά Αγγλικά Α1 (50 ώρες)
⦁ Οικιακή μελισσοκομία (25 ώρες)
⦁ Αγωγή Υγείας – Πρώτες Βοήθειες (25 ώρες)
⦁ Τοπική κοινότητα μάθησης: Λέσχη κινηματογράφου (25 ώρες)

Τα προγράμματα δύναται να υλοποιηθούν στις δημοτικές κοινότητες Βασιλικών, Τριλόφου και Θέρμης με την προϋπόθεση να συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός αιτήσεων για έναρξη του κάθε προγράμματος. 

Τα προσφερόμενα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες ανεξαρτήτως χώρας καταγωγής, ηλικίας και μόρφωσης, καθώς και μέλη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων. Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης με επίδειξη του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου ή άλλου νομιμοποιητικού εγγράφου του ενδιαφερόμενου.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής απευθυνθείτε στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης:
Τηλ.: 2313300730
Ταχ. Διεύθυνση: Ουγκώ Β. 4
Email: v.chrimatopoulos@thermi.gov.gr

Αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν έκτος από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης στην Θέρμη (2313300730), στο Κοινοτικό Κατάστημα Τριλόφου (2392330210), στο ΚΕΠ Βασιλικών (2396024040), στο ΚΕΠ Πλαγιαρίου (2313337500) και στο Κοινωνικό Φαρμακείο στην Ν. Ραιδεστό (2313300739 επιλογή 2).
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.