Κλήρωση για 125.000 voucher του «Τουρισμός για Όλους» ανακοίνωσε ο Κικίλιας - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Κλήρωση για 125.000 voucher του «Τουρισμός για Όλους» ανακοίνωσε ο Κικίλιας



Νέα κλήρωση για 125.000 voucher στο πλαίσιο του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους» στα τέλη Ιανουαρίου ανακοίνωσε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας.


Όπως εξήγησε στον ΑΝΤ1, κάθε άυλος λαχνός αντιστοιχεί σε 150 ευρώ που μπορούν να δαπανηθούν σε πολλά καταλύματα στην Ελλάδα μέχρι την 1η Ιουνίου, ενισχύοντας έτσι τις τουριστικές επιχειρήσεις στην περίοδο πριν από την υψηλή ζήτηση.

Κάνοντας τον απολογισμό για το 2022, ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε ότι τα έσοδα από τον τουρισμό που στήριξαν την εθνική οικονομία και κάθε ελληνικό νοικοκυριό, ήταν αυξημένα κατά 3 δισ. ευρώ σε σχέση με τον προϋπολογισμό.

Παράλληλα επισήμανε ότι χάρη και στην συστηματική δουλειά που έχει γίνει η Ελλάδα είναι πλέον από τις κορυφαίες τουριστικές επιλογές στον κόσμο, ενώ επεσήμανε πως «από τις προκρατήσεις του Ιανουαρίου φαίνεται πως και το 2023 ο τουρισμός θα πάει πάρα πολύ δυνατά».

Ειδική αναφορά έκανε ο Υπουργός Τουρισμού στους τουρίστες υψηλών εισοδημάτων, οι οποίοι, όπως σημείωσε, τόνωσαν τον τουρισμό το 2022. Όπως είπε «οι αεροπορικές εταιρείες δίνουν συνεχώς παρατάσεις στις απευθείας πτήσεις με τις ΗΠΑ και νομίζω ότι φέτος θα αρχίσουν νωρίτερα όλες οι εταιρείες τις απευθείας πτήσεις τους προς και από την Ελλάδα»

Ο Βασίλης Κικίλιας ρωτήθηκε και για το ζήτημα με την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα και απάντησε ότι «είναι ένα εθνικό θέμα και πρέπει η επιστροφή των Γλυπτών να γίνει με συνθήκες νομιμότητας, καθώς μιλάμε για αρχαιότητες που κλάπηκαν από την Ελλάδα».

Όσον αφορά, τέλος, για τις εκλογές ο υπουργός Τουρισμού είπε ότι «δεν έμεινε πολύς καιρός μέχρι την ολοκλήρωση της 4ετίας. Ο πρωθυπουργός θα βρει τον κατάλληλο χρόνο για να στηθούν οι δύο κάλπες. Αντιμετωπίσαμε όλες τις κρίσεις και οι πολίτες μπορούν να το συγκρίνουν αυτό με το πρόσφατο παρελθόν για να πάρουν τις αποφάσεις τους».