Ποιο ποτό προκαλεί το χειρότερο hangover; Τι να αποφύγετε - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ποιο ποτό προκαλεί το χειρότερο hangover; Τι να αποφύγετεΤο αλκοόλ μας κάνει εύθυμους - αλλά την επόμενη μέρα μπορεί να τα βρούμε σκούρα. Ξέρετε βέβαια πως ορισμένα ποτά θα σας χτυπήσουν περισσότερο από άλλα, επομένως αξίζει να γνωρίζετε εάν το αγαπημένο σας μπορεί να προκαλέσει πιο έντονο hangover πριν παραγγείλετε ένα ακόμη ποτήρι.

Αυτό που πίνετε μπορεί να έχει επίδραση στο πώς αισθάνεστε την επόμενη μέρα - με ορισμένα ποτά να είναι τα χειρότερα.

Ωστόσο, ποτά όπως η περιεκτικότητα σε ζάχαρη και η διαδικασία ζύμωσης μπορούν να κάνουν τεράστια διαφορά.

Το ρούμι, το ουίσκι, το κόκκινο κρασί και το κονιάκ είναι όλα ένοχα για ένα γερό hangover και είναι πιο πιθανό να σας αφήσουν με μυϊκούς πόνους και ναυτία την επόμενη μέρα. 

Μπορούν επίσης να κάνουν το hangover σας να συνεχιστεί για περισσότερο! Και αυτό μπορεί να κάνει τους πονοκεφάλους, τη ναυτία και τους μυϊκούς πόνους πιο επώδυνους.


Μπορούν επίσης να είναι τοξικά και να σταματούν στις προσπάθειες του σώματός σας να επανέλθει την επόμενη μέρα. Το κόκκινο κρασί είναι πολύ γνωστό ότι αφήνει τους πότες με πονεμένο κεφάλι την επόμενη μέρα. 
Έχει φυσικά στοιχεία που ονομάζονται τυραμίνη και ισταμίνη που μπορεί συχνά να σας αφήσει με πονοκέφαλο το επόμενο πρωί! Μερικοί άνθρωποι λένε ακόμη ότι έχουν πονοκεφάλους ή ημικρανίες μέσα σε 15 λεπτά από την ώρα που θα πιουν το πρώτο ποτήρι.

Μήπως πίνετε muled wine; Aυτό το ζεστό κρασί που είναι στη μόδα και στην Ελλάδα! Αυτό συμβαίνει γιατί ενώ έχει λιγότερο αλκοόλ που ξεθύμανε επειδή ζεστάθηκε, το ζεστό κρασί έχει επιπλέον ζάχαρη περισσότερη από τα φυσικά σάκχαρα που αυξάνουν το σάκχαρο στο αίμα σας. Αυτό μπορεί να προκαλέσει υπεργλυκαιμία!

Μην ξεχνάτε να πίνετε πολύ νερό, ακόμη κι αν πιείτε παραπάνω τώρα στις γιορτές. Θα βοηθήσετε τον οργανισμό σας και θα είναι λιγότερο το hangover την επόμενη μέρα.