Οι χάρτες της Google σηκώνουν τον Έλληνα από τον καναπέ - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Οι χάρτες της Google σηκώνουν τον Έλληνα από τον καναπέ



Η νέα ψηφιακή εποχή φέρνει μαζί της πολλές αλλαγές στην καθημερινότητά μας. Και οι Χάρτες της Google φαίνεται ότι αποτελούν ένα ικανό εργαλείο για να κάνουν τον Έλληνα να περπατά περισσότερο και να οδηγεί λιγότερο.

Όχι και πολύ πίσω στον χρόνο, στις αρχές του αιώνα, ελάχιστοι ήταν εκείνοι που θα μπορούσαν να φανταστούν ότι μία συσκευή που θα κρατούσαμε στα χέρια μας θα ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, σε βαθμό μάλιστα εξάρτησης.

Το έξυπνο κινητό τηλέφωνο, το smartphone, δημιούργησε μία νέα πραγματικότητα για τον σύγχρονο άνθρωπο, προσφέροντάς του απεριόριστες και πρωτοφανείς στην Ιστορία δυνατότητες επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης.

Δυνατότητες που άλλοτε αποδείχτηκαν χρήσιμες και άλλοτε περιττές έως και επικίνδυνες, όπως άλλωστε συμβαίνει με κάθε μεγάλο βήμα στην τεχνολογική εξέλιξη.

Στην πρώτη κατηγορία, των χρήσιμων δυνατοτήτων που πραγματικά άλλαξαν τις ζωές μας είναι οι Χάρτες της Google. Μία εφαρμογή που κατήργησε τους παλαιούς χάρτες και την δυσκολία στην κατανόησή τους.

Και έκανε μία εντελώς απλή και συνηθισμένη διαδικασία την δορυφορική πλοήγηση, έτοιμη ανά πάσα στιγμή από την παλάμη μας να μας καθοδηγήσει σε κάθε σημείο το πλανήτη.

Από την πρώτη εμφάνισή τους μέχρι σήμερα, η Google εξελίσσει διαρκώς τους χάρτες της, προσθέτοντας νέες δυνατότητες και καθιστώντας την εφαρμογή ακόμα πιο εύχρηστη και αποτελεσματική.

Αυτό όμως που έχει σημασία είναι ότι μέσα από την χρήση της αλλάζουν και οι καθημερινές συνήθειες των ανθρώπων που την χρησιμοποιούν. Κάτι που γίνεται και στην χώρα μας, με τους Χάρτες της Google να έχουν αλλάξει κάποια βασικά χαρακτηριστικά στις μετακινήσεις -και όχι μόνο- του μέσου Έλληνα.


Η Google έχει συλλέξει ορισμένα εξαιρετικά ενδιαφέροντα στοιχεία για τις μεταφορικές συνήθειες των Ελλήνων.

Όπως π.χ. ότι τον Ιούλιο του 2022 στη χώρα μας παρατηρήθηκε αλματώδης αύξηση χρήσης των Χαρτών Google, με ποσοστό πάνω από 65% σε σχέση με το 2021 για τις διαδρομές με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Ταυτόχρονα, αύξηση πάνω από 50% και 25% παρατηρήθηκε για το περπάτημα και την οδήγηση αντιστοίχως.

Επιπλέον, πολύ σημαντική ήταν αύξηση χρήσης των Χαρτών Google για διαδρομές πεζοπορίας (παραπάνω από 250%) στην Ελλάδα, σε σχέση με την περσινή χρονιά, ενώ κατά κατά 160% σε σχέση με το 2021, αυξήθηκαν οι αναζητήσεις για πάρκα ανά την ελληνική επικράτεια.

Τα στοιχεία αυτά μας δείχνουν ξεκάθαρα ότι η χρήση των Χαρτών της Google και η ευκολία να έχεις στο χέρι σου ένα σύνθετο εργαλείο για να σου προτείνει νέους τρόπους μετακίνησης και μεταφοράς, είναι ικανά να αλλάξουν τις συνήθειες των Ελλήνων.

Και να τους ωθήσουν σε μια νέα αντίληψη για τις μετακινήσεις τους -ιδίως μέσα στην πόλη- προς όφελος όχι μόνο της τσέπης αλλά και της υγείας τους.