Το μεγάλο κόλπο με τα δέματα – Τι ζητούν οι επιτήδειοι που παρουσιάζονται ως εταιρίες ταχυμεταφορών - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Το μεγάλο κόλπο με τα δέματα – Τι ζητούν οι επιτήδειοι που παρουσιάζονται ως εταιρίες ταχυμεταφορών
Μία νέα απάτη έχουν σκαρφιστεί οι επιτήδειοι για να καταφέρουν να αποσπάσουν κωδικούς τραπεζικών λογαριασμών.
Τις αγορές των γιορτών επιχειρούν να εκμεταλλευτούν οι επιτήδειοι που προσπαθούν να εξαπατήσουν τους ανυποψίαστους πολίτες και να τους αποσπάσουν χρηματικά ποσά από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Ειδικότερα, τις τελευταίες ημέρες προχωρούν στην αποστολή μαζικών μηνυμάτων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, στα οποία χρησιμοποιούν παρανόμως τα σήματα των εταιρειών ταχυμεταφορών.

Στα emails αυτά, οι απατεώνες ενημερώνουν για την πορεία του υποτιθέμενου δέματος και ζητούν από τους πολίτες να προχωρήσουν στην επιβεβαίωση της διεύθυνσής τους και να ολοκληρώσουν την πληρωμή του κόστους της υπηρεσίας.
Ωστόσο, αν πατήσει κανείς το συγκεκριμένο link που συνοδεύει το μήνυμα, θα μεταφερθεί σε μία πλαστή σελίδα τράπεζας, μέσα από την οποία οι επιτήδειοι θα καταφέρουν να του αποσπάσουν τους κωδικούς του internet banking.

Αυτό, όπως αναφέρουν πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας, θα μπορεί να τους κοστίσει και όλα τα χρήματα που έχουν στον τραπεζικό τους λογαριασμό, γι’ αυτό όσοι δέχονται τέτοιου είδους μηνύματα θα πρέπει να τα αγνοούν ή να είναι αρκετά προσεκτικοί με το περιεχόμενό τους.