Η παιδική χορωδία Ταγαράδων συμμετείχε στις Ελληνικές Χορωδιακές Ημέρες - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Η παιδική χορωδία Ταγαράδων συμμετείχε στις Ελληνικές Χορωδιακές Ημέρες

 

//ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ

Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε η παιδική χορωδία Ταγαράδων η οποία, υπό τη διεύθυνση της μαέστρου του Ωδείου Θέρμης, Ελευθερίας Μεταξά, συμμετείχε στις Ελληνικές Χορωδιακές Ημέρες που πραγματοποιήθηκαν στις 8 και 9 Δεκεμβρίου στο δημοτικό θέατρο Καλαμαριάς “Μελίνα Μερκούρη”. 


Οι μουσικές αυτές εκδηλώσεις ήταν ενταγμένες στον θεσμό «Ελληνικές Χορωδιακές Ημέρες» που πραγματοποιούνται από το 2014 στο δήμο Καλαμαριάς με διοργανωτή τη Νέα Χορωδία του Δήμου, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Κωστή Παπάζογλου.

Στόχος τους είναι να αναδείξουν την σύγχρονη ελληνική δημιουργία, παρουσιάζοντας ελληνικά έργα για χορωδία, πρωτότυπα ή με ενδιαφέρουσες επεξεργασίες, είτε έργα μεγάλων συνθετών μεταφρασμένα στα ελληνικά.

Η παιδική χορωδία Ταγαράδων δημιουργήθηκε εθελοντικά στo πλαίσιo του μεταπτυχιακού της μαέστρου Ελευθερίας Μεταξά τον Δεκέμβριο του 2014. 

Το έτος 2015 εντάχθηκε στο δυναμικό των χορωδιών του δήμου Θέρμης. 

Η χορωδία αρχικά αριθμούσε 20 παιδιά του δημοτικού Ταγαράδων, με ρεπερτόριο ελληνικό και διεθνές. 

Έχει λάβει μέρος σε διεθνή φεστιβάλ χορωδιών στην αίθουσα τελετών του Α.Π.Θ, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, σε δημοτικά θέατρα του Νομού Θεσσαλονίκης και συμμετείχε σε αφιερώματα σε Έλληνες συνθέτες. 

Το Δεκέμβριο του 2017 παρουσιάστηκε στην πρωινή εκπομπή της ΕΤ3 «Καθημερινά και απλά» με χριστουγεννιάτικο ρεπερτόριο. 

Στις 8 Μαρτίου του 2020 έντυσε μουσικά την παιδική θεατρική παράσταση «Ο Κορνήλιος και το αστέρι με τα χρώματα» για το σύλλογο «Λάμψη». 

Το 2020 αριθμούσε 42 παιδιά δημοτικού και γυμνασίου. Το 2022 έγινε επανασύσταση της χορωδίας με 20 παιδιά δημοτικού.