Καρδία: Στο σφυρί το ακίνητο του Βασίλη Τερλέγκα - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Καρδία: Στο σφυρί το ακίνητο του Βασίλη Τερλέγκα

 

Βασίλης Τερλέγκας: Από το ιδιωτικό νησί στο… ηλεκτρονικό σφυρί (pics)


Για τις 12 Ιανουαρίου 2023 έχει προγραμματιστεί πλειστηριασμός σε βάρος του δημοφιλούς τραγουδιστή για ακίνητό του στην Καρδία με τιμή πρώτης προσφοράς 170.000 ευρώ

«Ενός λεπτού σιγή», «Διαβατήριο», «Κόκκινη γραμμή», «Πρόβα Τζενεράλε», «Η φωτογραφία», «Βάπτισμα πυρός» και πολλές ακόμη επιτυχίες συνθέτουν το ηχηρό αποτύπωμα του Βασίλη Τερλέγκα στο λαϊκό τραγούδι.

Ταλαντούχος μουσικός και οργανοπαίκτης έχει διαγράψει μια σημαντική πορεία, ενώ έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα, από τον Μάνο Ελευθερίου και τον Χρήστο Νικολόπουλο μέχρι τη Ρίτα Σακελλαρίου, την Τζένη Βάνου, την Πίτσα Παπαδοπούλου και πολλούς άλλους. Γεννήθηκε στα Καλάβρυτα και ήταν το τελευταίο τέκνο οικογένειας αγροτών, ενώ πέρασε τα παιδικά του χρόνια στο Πεύκο Αχαΐας. Σε ηλικία 16 ετών εγκαταστάθηκε στην Αθήνα και από τότε ακολούθησε καριέρα στο τραγούδι.

Κάποιες φορές με δηλώσεις του έχει προκαλέσει αντιδράσεις, ωστόσο στην πίστα καταφέρνει να κινείται πάντα με επιτυχία. Τόση ώστε όπως έχει παραδεχθεί, κατά το παρελθόν έβγαλε πολλά λεφτά.

Η υπόθεση με το νησί

Κάπως έτσι, την άνοιξη του 2013, όταν ο πρώην Εμίρης του Κατάρ Αλ Θανί «επέδραμε» επενδυτικά στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Εχινάδων κυκλοφόρησε η πληροφορία ότι εκτός από την Οξιά, αγόρασε και τη νήσο Σωρός από τον Βασίλη Τερλέγκα. Στις αρχικές τότε δηλώσεις του ο τραγουδιστής ανέφερε ότι είχε αγοράσει το νησί το 1990 από τους πρώτους του ιδιοκτήτες, ωστόσο, ποτέ δεν επένδυσε σε αυτό.

«Δεν σκόπευα να επενδύσω περαιτέρω στο νησί, άλλωστε ποτέ δεν ήμουν Ωνάσης, ωστόσο, τότε οι δουλειές μου πήγαιναν καλά και ήθελα να επενδύσω κάπου» όπως έλεγε. Προχωρώντας σε λεπτομέρειες επισήμαινε ότι «οι τίτλοι ιδιοκτησίας του είναι γραμμένοι πάνω σε πάπυρο», ότι λόγω της πολύ χαμηλής του τιμής, αποφάσισε να το αγοράσει, καθώς και ότι το νησί διέθετε όλες τις απαραίτητες άδειες.

Στις αρχές Μαρτίου του 2013, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή παρουσίασε μια εντελώς διαφορετική εκδοχή. «Δεν είναι εύκολο πράγμα να αγοραστεί ένα νησί. Χρειάζεσαι χρόνο, άδειες και τρομερή γραφειοκρατία. Υπουργεία και δασαρχεία πρέπει να υπογράψουν. Σε συνέντευξή μου είπα ότι το αγόρασα και θα δω τι θα κάνω. 
Πίστευα ότι θα μου έφερναν τα χαρτιά από τα υπουργεία, αλλά αργούσαν, ένα, δυο χρόνια» όπως είπε. Πρόσθεσε μάλιστα ότι «η αλήθεια είναι πως δεν είχα δώσει χρήματα και εκείνο το 1995 κόστιζε 15.000.000 δραχμές. Δεν το αγόρασα τελικά ποτέ, λόγω της γραφειοκρατίας. Το νησάκι πριν τον εμίρη του Κατάρ άνηκε στην Ιθάκη και όχι σε εμένα. 
Μακάρι να ήταν τα πράγματα αλλιώς και να είχα πάρει εγώ το νησί. Δεν θα το πουλούσα εγώ και θα έβαζα πάνω μια ελληνική σημεία και δεν θα το έδινα σε κανέναν».

Λίγα χρόνια μετά, το 2016, αναφερόμενος στην ίδια υπόθεση ο Β. Τερλέγκας δήλωσε: «Ήθελα να αγοράσω ένα νησί γιατί τότε δεν είχα τι να κάνω τα λεφτά μου. Έκανε 15 εκατ. δραχμές τότε, εγώ τα έβγαζα αυτά τα λεφτά. Είπα να το πάρω και λέω “τι θα το κάνω; Άστο να υπάρχει”. Όμως άργησε τρία, τέσσερα χρόνια το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, οπότε εγώ μετάνιωσα μετά. Έβγαλα πάρα πολλά λεφτά, αλλά δυστυχώς είμαι φτωχός πια. Είμαι φτωχός από πλευράς χρημάτων, αλλά πλούσιος από πλευράς συναισθημάτων»…



Το σφυρί για τη μεζονέτα στην Καρδία

Το σίγουρo είναι ότι ο δημοφιλής τραγουδιστής βρίσκεται τώρα αντιμέτωπος με τους πλειστηριασμούς, όχι για την κύρια κατοικία του στην Παιανία, αλλά για ακίνητο που διατηρεί στην Καρδία Θεσσαλονίκης, ένα προάστιο που απέχει 22 χιλιόμετρα από την πόλη και ανήκει στη Δημοτική Ενότητα Θέρμης του Δήμου Μίκρας.

Ο πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί για τις 12 Ιανουαρίου 2023 με επισπεύδουσα την Intrum για απαίτηση ύψους 200.000 ευρώ.

Πρόκειται για κατοικία-μεζονέτα σε οικόπεδο εκτός του σχεδίου πόλης με συγκρότημα 4 κατοικιών που έχει συνολική έκταση 7.929,60 τ.μ.

Η συγκεκριμένη μεζονέτα αποτελείται υπόγειο εμβαδού 42,19τ.μ., ισόγειο χώρο στάθμευσης εμβαδού 27,66τ.μ., και έναν όροφο εμβαδού 69,85τ.μ. ο οποίος περιλαμβάνει 2 δωμάτια, καθιστικό, κουζίνα, χωλ και λουτροαποχωρητήριο. Επίσης έχει κατασκευαστεί μικρός χώρος επιφάνειας περί τα 8 τ.μ. ο οποίος στεγάζει το λεβητοστάσιο. Η κατοικία διαθέτει το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης 1.905 τ.μ.του όλου αγροτεμαχίου.


Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στις 170.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, η γύρω περιοχή είναι αμιγώς οικιστική και αραιά δομημένη με μονοκατοικίες και κτίρια τύπου μεζονέτας 10ετίας και 20ετίας ή παλαιότερα. Στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας είχε υψηλή προτίμηση στο αγοραστικό κοινό και προσέλκυε κυρίως μεσαία εισοδήματα.

Σήμερα, ο ρυθμός ανάπτυξης της περιοχής είναι πτωτικός όπως και οι αξίες των ακινήτων.

Το συγκεκριμένο αποκτήθηκε από τον Β. Τερλέγκα το 2006 και βαρύνεται με προσημείωση υποθήκης για ποσό 480.000 ευρώ, υπέρ της Τράπεζας Πειραιώς, εγγραφείσα στις 10/11/2006.

Πηγή: newmoney.gr