Μέχρι και κολυμπήθρα έκλεψαν από εκκλησία - Μπαράζ διαρρήξεων σε Θέρμη, Λαγκαδά και Βόλβη - Στον εισαγγελέα η δικογραφία - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Μέχρι και κολυμπήθρα έκλεψαν από εκκλησία - Μπαράζ διαρρήξεων σε Θέρμη, Λαγκαδά και Βόλβη - Στον εισαγγελέα η δικογραφίαΑθεόφοβοι διαρρήκτες,  επί 4 μήνες, ξάφριζαν εκκλησίες αρπάζοντας, εκκλησιαστικά είδη και ότι είχε (ή έμοιαζε με) χρυσό.


Από τον Ιούλιο μέχρι τον Νοέμβριο οι δράστες είχαν ρημάξει 19 εκκλησίες και παρεκκλήσια σε Θέρμη, Λαγκαδά και Βόλβη, αφαιρώντας μανουάλια, καντήλια, καμπάνες, πολυελαίους και… κολυμπήθρα.

Πρόκειται για δύο άνδρες 49 και 43 ετών που έχουν συλληφθεί και έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος τους.


«Σήκωσαν» μέχρι και κολυμπήθρα

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας:

«Στα ίχνη δύο ατόμων που ενέχονται σε πολυάριθμες περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών από ιερούς ναούς και παρεκκλήσια οδήγησε η επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Λαγκαδά.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο ημεδαποί ηλικίας 49 και 43 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα, οι προαναφερόμενοι, το χρονικό διάστημα από Ιούλιο έως Νοέμβριο του 2022 κινούμενοι στην ευρύτερη περιοχή των Δήμων Λαγκαδά, Βόλβης και Θέρμης προέβησαν σε 19 περιπτώσεις διαρρήξεων ιερών ναών και παρεκκλησιών, από το εσωτερικό των οποίων αφαίρεσαν εκκλησιαστικά είδη, ήτοι μανουάλια, καντήλια, καμπάνες, πολυελαίους, κολυμπήθρα κ.ά.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.