Δωρεά απινιδωτή από την αντιδημαρχία Πολιτικής Προστασίας στον «Αστέρα» Ν. Ραιδεστού - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Δωρεά απινιδωτή από την αντιδημαρχία Πολιτικής Προστασίας στον «Αστέρα» Ν. Ραιδεστού



Στη δωρεά ενός ακόμη απινιδωτή προχώρησε η Αντιδημαρχία Πολιτικής Προστασίας Θέρμης. 

Ο απινιδωτής παραδόθηκε από τον αντιδήμαρχο Κωνσταντίνο Κουγιουμτζίδη στον πρόεδρο της Ομάδας ποδοσφαίρου Αστέρας Νέας Ραιδεστού, Κωνσταντίνο Ματθαιόπουλο, παρουσία και του αντιπροέδρου της ΔΕΠΠΑΘ αρμόδιου για θέματα Αθλητισμού, Άκη Κοντοπίδη. 

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ακολουθήσουν σεμινάρια πρώτων βοηθειών και εκπαίδευσης στη μέθοδο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) από έμπειρα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Πολιτικής Προστασίας Θέρμης που προσφέρθηκαν να συνδράμουν. Η εκστρατεία ενημέρωσης θα ξεκινήσει σε λίγες ημέρες με προγραμματισμένες επισκέψεις στο χώρο της ομάδας ποδοσφαίρου.

Ο στόχος είναι ένας. Οι άνθρωποι οι οποίοι βρίσκονται στους αθλητικούς χώρους να διαθέτουν και τη γνώση αλλά και τον εξοπλισμό να αντιμετωπίσουν ένα έκτακτο περιστατικό που πολλές φορές έχουμε δει να συμβαίνει σε αγωνιστικούς χώρους.

«H αιφνίδια καρδιακή ανακοπή μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε, οπουδήποτε και ανά πάσα στιγμή. Αυτή και μόνο η πρόταση, διαβάζοντας ένα σχετικό ρεπορτάζ μας οδήγησε στην απόφαση να δωρίσουμε σε αθλητικές ακαδημίες του δήμου μας, απινιδωτές. Η χρήση τους είναι απλή, έπειτα από την απαραίτητη εκπαίδευση βέβαια», σημειώνει ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Κωνσταντίνος Κουγιουμτζίδης.



«Πιστεύω ότι όλοι μας μπορούμε να είμαστε χρήσιμοι στην πράξη, κι όχι στα λόγια. Πιστεύω ότι μπορεί ο καθένας από εμάς στο μέτρο των δυνατοτήτων του, να βοηθήσει να σωθεί μια ανθρώπινη ζωή με μια προσφορά. Προσφορά ζωής. 

Γνωρίζουμε τις δυσκολίες και τις ελλείψεις που έχουν σε εξοπλισμό πολλές τοπικές ομάδες και φροντίζουμε με όποιον τρόπο μπορούμε να προσφέρουμε», σημειώνει από την πλευρά του ο κ. Κουγιουμτζίδης.