Μυστικά του καφέ που ίσως δεν γνωρίζατε - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Μυστικά του καφέ που ίσως δεν γνωρίζατεΧωρίς καφέ η μέρα δεν ξεκινάει σωστά για κανέναν ή τουλάχιστον για τους περισσότερους. Αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς μας, χειμώνα- καλοκαίρι, πρωί- απόγευμα, ο καφές αποτελεί μία από τις συνήθειες που δύσκολα μπορεί κάποιος να κόψει.

Ακολουθούν έξι ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικές με την ιστορία και τον κόσμο του καφέ, που κάθε λάτρης του αξίζει να γνωρίζει.


👉   
Πολλές φήμες πλανώνται γύρω από την ανακάλυψη του καφέ. Μία από αυτές θέλει έναν Αιθίοπα βοσκό να ανακαλύπτει τις ιδιότητες του καφέ, καθώς κάποιες από τις κατσίκες του παρουσίασαν υπερκινητική συμπεριφορά μετά την κατανάλωση καρπών καφεόδεντρου.

👉   Αφρικανικές φυλές έτρωγαν τον καφέ, αναμειγνύοντας τους καρπούς του με λίπος, για την δημιουργία ενός σνακ γεμάτου ενέργεια.

👉   Η καθημερινή κατανάλωση καφέ ανέρχεται στα 2 δισεκατομμύρια κούπες, ενώ η παραγωγή του ανά τον κόσμο ξεπερνάει τους 7 εκατομμύρια τόνους ημερησίως.

👉   Γνωστή και ως «Ζώνη του καφέ», η ισημερινή περιοχή που περιλαμβάνει και τις αναπτυσσόμενες χώρες στην Κεντρική και Νότια Αμερική, την Αφρική και την Ασία/ Ειρηνικό, παράγει περισσότερο από το 90% των κόκκων που καλλιεργούνται παγκοσμίως.

👉   Για να καταλάβει κανείς την δράση της καφεΐνης θα χρειαστεί να περάσουν περίπου 10 λεπτά μετά την πρώτη γουλιά.
Ένα από τα οφέλη του καφέ για τον ανθρώπινο οργανισμό είναι ότι βελτιώνει τη μνήμη.