15 οικιακά tips που θα μας εξοικονομήσουν χρήματα στους λογαριασμούς μας - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

15 οικιακά tips που θα μας εξοικονομήσουν χρήματα στους λογαριασμούς μας



Όλα αυτά που μπορούμε να κάνουμε πολύ εύκολα στο σπίτι μας, ώστε να εξοικονομήσουμε ενέργεια και φυσικά χρήματα.

«Έρχεται δύσκολος χειμώνας» ακούμε συνεχώς, η ενεργειακή κρίση και η ακρίβεια έχουν χτυπήσει «κόκκινο», οπότε καλό είναι να δούμε κάποια tips, γι αυτά που μπορούμε να κάνουμε πολύ εύκολα στο σπίτι μας, ώστε να εξοικονομήσουμε ενέργεια και φυσικά χρήματα.

1. Να έχουμε ενεργειακά αποδοτικές συσκευές: Έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό στην Ελλάδα. Η αντικατάσταση των ηλεκτρονικών μας συσκευών όπως πλυντήρια ρούχων, πλυντήρια πιάτων, τηλεοράσεις, aircondition και άλλες ηλεκτρικές συσκευές με κατάλληλες (νέες) ενεργειακές, (βαθμολογούνται από Α έως G) θα μας εξοικονομήσουν ενέργεια.

2. Να μην αφήνουμε τις συσκευές σε κατάσταση αναμονής.



3.Να αποσυνδέουμε το τηλέφωνό μας και άλλες επαναφορτιζόμενες συσκευές όταν είναι πλήρως φορτισμένες.

4. Να κάνουμε πιο σύντομα ντους: Σημαίνει λιγότερο ζεστό νερό… σημαίνει φθηνότερους λογαριασμούς. Το κρύο ντους θα βοηθήσει επίσης στην εξοικονόμηση ζεστού νερού, όπως και η χρήση μιας ενεργειακά αποδοτικής κεφαλής ντους.



5. Αλλαγή των παρόχων ενέργειας: Αξίζει να βρούμε τα φθηνότερα τιμολόγια και προσφορές.

6. Προσοχή στα φώτα: Προφανώς, θα πρέπει να σβήνουμε τα φώτα όταν δεν βρισκόμαστε πλέον στο δωμάτιο. Η αλλαγή λαμπτήρων σε ενεργειακά αποδοτικές,, μπορεί επίσης να μας εξοικονομήσουν χρήματα.

7. Να αλλάξουμε τον τρόπο που πλένουμε τα ρούχα: Η απάντηση δεν είναι να μην πλένουμε τα ρούχα. Η απάντηση είναι να πλένουμε ρούχα με πλήρες φορτίο. Να χρησιμοποιούμε χαμηλότερες θερμοκρασίες και να κρεμάμε τα ρούχα να στεγνώσουν αντί να τα βάζουμε σε στεγνωτήριο.



8. Να μην μένει η βρύση ανοιχτή όταν βουρτσίζουμε τα δόντια μας

9. Εξαέρωση στα καλοριφέρ μας: Η εξαέρωση τ αφαιρεί τις φυσαλίδες αέρα που έχουν παγιδευτεί στους σωλήνες, επιτρέποντας στο νερό να κυκλοφορεί πιο ελεύθερα, θερμαίνοντας το δωμάτιό πιο γρήγορα και μειώνοντας την απαιτούμενη ποσότητα ενέργειας.



10. Να ξεπαγώνουμε το ψυγείο και την κατάψυξή μας: Η αφαίρεση του περίσσιου πάγου επιτρέπει στις συσκευές να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά επειδή ο πάγος καταλαμβάνει χώρο στο ψυγείο ή τον καταψύκτη.

11. Να μην γεμίζουμε υπερβολικά τον βραστήρα.

12. Ας μην χρησιμοποιούμε το πλυντήριο πιάτων: Αν πλένετε τα πιάτα σας στο χέρι, θα μειώσετε τη χρήση ενέργειας.

13. Ας βάλουμε τη θέρμανση έναν βαθμό χαμηλότερα



14. Να μην σιδερώνουμε τα ρούχα: Οκ, δεν μπορούμε να βγαίνουμε έξω με τσαλακωμένα ρούχα, αλλά τουλάχιστον αυτά που χρησιμοποιούμε στο σπίτι και δεν φαίνονται, μπορούμε να τα αφήσουμε έτσι.

15. Χρησιμοποιήστε το φούρνο μικροκυμάτων όχι το φούρνο για να ζεσταίνετε το φαγητό: Τα μικροκύματα καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια από τους φούρνους επειδή θερμαίνουν μόνο το φαγητό και όχι τον αέρα γύρω από αυτό.