Food Pass!: Έρχεται έκτακτη ενίσχυση για την στήριξη των νοικοκυριών - Πόσα χρήματα θα δοθούν και σε ποιους - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Food Pass!: Έρχεται έκτακτη ενίσχυση για την στήριξη των νοικοκυριών - Πόσα χρήματα θα δοθούν και σε ποιους



Μια νέα έκτακτη ενίσχυση για τη στήριξη της κατανάλωσης τροφίμων από πιο ευάλωτα νοικοκυριά αναμένεται να ανακοινώσει από το βήμα της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Το πρόγραμμα αναμένεται να έχει το όνομα Food Pass.


Εν όψει του δύσκολου χειμώνα, η κυβέρνηση εξετάζει τις δυνατότητες ενίσχυσης των αδυνάμων. Άμεσα αναμένεται να ανακοινωθεί το πρόγραμμα Food Pass, μια στοχευμένη έκτακτη (εφάπαξ) ενίσχυση για τη στήριξη της κατανάλωσης βασικών ειδών και τροφίμων. Η ενίσχυση αναμένεται να είναι ύψους 300 ευρώ και οι δικαιούχοι υπολογίζεται να είναι 1 εκατομμύριο καταναλωτές.

Πληροφορίες αναφέρουν πως το ποσό αυτό θα καταβληθεί ως έκτακτο επίδομα πριν τα Χριστούγεννα. Οι δικαιούχοι θα ορίζονται με εισοδηματικά κριτήρια. Μεταξύ τους θα βρίσκονται οι χαμηλοσυνταξιούχοι, άνεργοι και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες που πλήττονται περισσότερο από την αύξηση του πληθωρισμού.

Παράλληλα, φέρεται να έχει κλείσει η αύξηση του επιδόματος θέρμανσης κατά τουλάχιστον 20%, με παράλληλη διεύρυνση των εισοδηματικών ορίων των δικαιούχων.