Τι να κάνετε για τα σημάδια από ακμή και σπυράκια - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Τι να κάνετε για τα σημάδια από ακμή και σπυράκια


Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να θεραπεύσετε τα σημάδια από ακμή, όπως τα σπυράκια, και να εμποδίσετε την εμφάνιση και δημιουργία νέων.


Κρέμες με κορτιζόνη

Αν ουλή σας είναι κόκκινη ή πρησμένη, χρησιμοποιήστε μια κρέμα κορτιζόνης για να ηρεμήσει το δέρμα σας. Η κορτιζόνη απορροφάται από τα κύτταρα του δέρματος και μειώνει τη φλεγμονή. Μπορείτε να αγοράσετε κρέμες με κορτιζόνη χωρίς ιατρική συνταγή.

Στη συνέχεια, πρέπει να εστιάσετε στην ελάφρυνση του σκούρου αποχρωματισμού που αφήνουν αυτά τα σημάδια.

Η υδροκινόνη, ένα δημοφιλές μέσο λεύκανσης του δέρματος, απορρίπτεται τώρα τελευταία και παραλείπεται από πολλές κρέμες προσώπου, επειδή υπάρχουν ενδείξεις ότι προκαλεί σε ερεθισμό και έχει καρκινογόνες ιδιότητες. Αλλά υπάρχουν και άλλα συστατικά σε κρέμες για το δέρμα που πωλούνται χωρίς ιατρική συνταγή και τα οποία μπορούν να σας βοηθήσουν. Το κοξικό οξύ (kojic – ένα φυσικό μέσο λεύκανσης του δέρματος από εκχύλισμα μανιταριών), η αρβουτίνη (arbutin – από εκχύλισμα κουμαριάς) και η βιταμίνη C (ασκορβικό οξύ) είναι πολύ καλές εναλλακτικές λύσεις συστατικών, για να τα αναζητήσετε σε κρέμες λεύκανσης.


Θεραπείες λέιζερ και Filler

Εάν τα σημάδια ακμής σας δεν “σβήνουν” από μόνα τους, μπορεί να είναι η ώρα να κλείσετε ένα ραντεβού με το δερματολόγο σας. Σε μία έως τρεις συνεδρίες θεραπείας με λέιζερ, το δέρμα σας θα είναι λείο, ενώ θα αυξηθεί και ο σχηματισμός νέου κολλαγόνου. Το κολλαγόνο είναι η πρωτεΐνη που αποτελεί το βασικό δομικό συστατικό του δέρματος. Το νέο κολλαγόνο θα βοηθήσει το δέρμα σας να “γεμίσετε” τις ουλές της ακμής.

Οι ενέσεις “πλήρωσης/γεμίσματος” των ουλών μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την όψη του δέρματός σας. Όμως, το μειονέκτημα στην πληρωτική μέθοδο είναι ότι θα πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε 4 έως 6 μηνών, καθώς το προϊόν απορροφάται στο δέρμα με την πάροδο του χρόνου.


Υπομονή

Το “κλειδί” για να φύγουν τα σημάδια της ακμής είναι η υπομονή. Λίγες εβδομάδες αφότου δημιουργηθεί μια ουλή, νέα αιμοφόρα αγγεία θα δημιουργηθούν στην τραυματισμένη περιοχή και θα θρέψουν το δέρμα. Αυτός είναι και ο λόγος που στην αρχή τα σημάδια έχουν ροζ-κοκκινωπή απόχρωση.


Μήνες αργότερα, το κολλαγόνο θα αρχίσει να σχηματίζεται και πάλι, συμπληρώνοντας το τραυματισμένο τμήμα του δέρματος. Επειδή η κυστική ακμή (η πι βαριά μορφή, που αφήνει σημάδια και ουλές) καταστρέφει το δέρμα και το λίπος, μπορεί να χρειαστεί ακόμα και ένα έτος για να “ξεθωριάσουν” τα σημάδια.