Σαλάτα καπρέζε με αβοκάντο
Η αυθεντική ιταλική συνταγή με ένα σύγχρονο twist
Υλικά
1 φλ. τσαγιού ντοματίνια, κομμένα στη μέση
250 γρ. baby μπάλες μοτσαρέλας (μποκοντσίνι)
2 κ. σ. πέστο βασιλικού
1 κ. γλ. ψιλοκομμένο σκόρδο
1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
2 ώριμα αβοκάντο καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
1/2 φλ. τσαγιού φρέσκα φύλλα βασιλικού
2 κ. σ. κρέμα βαλσάμικου
Εκτέλεση
Βήμα 1
Σε μια σαλατιέρα τοποθετήστε τα ντοματίνια, τις μπάλες μοτσαρέλας, το πέστο, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε καλά.
Βήμα 2
Γαρνίρετε με τα αβοκάντο και τα φύλλα βασιλικού.
Βήμα 3
Περιχύστε με την κρέμα βαλσάμικο και δοκιμάστε. Προσθέστε κι άλλο αλάτι ή πιπέρι, αν χρειάζεται, και σερβίρετε αμέσως.
Newsbeast