Δημοτική βιβλιοθήκη -Πινακοθήκη Θέρμης: Παρουσίαση του βιβλίου ''Εκεί που άρχισαν όλα'' - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Δημοτική βιβλιοθήκη -Πινακοθήκη Θέρμης: Παρουσίαση του βιβλίου ''Εκεί που άρχισαν όλα''

Ένα συλλογικό μυθιστόρημα που έγραψαν οι μαθητές της Λέσχης Ανάγνωσης του 3ου Γυμνασίου Θέρμης κι εξέδωσε ο Δήμος Θέρμης.👉ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022/ΩΡΑ 18:30


Αίθουσα Δημοτικού  Θεάτρου Θέρμης

Ο Δήμος Θέρμης, η Αντιδημαρχία Παιδείας, η ΔΕΠΠΑΘ και η Λέσχη Ανάγνωσης ‘Logomathemania’ του 3ου Γυμνασίου Θέρμης διοργανώνουν παρουσίαση του βιβλίου ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΛΑ, την Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2022, ώρα 18:30, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Θέρμης.Το βιβλίο «Εκεί που Άρχισαν όλα» είναι ένα πρωτότυπο μυθιστόρημα που σχεδιάστηκε και γράφτηκε ομαδοσυνεργατικά από 30 μαθητές/τριες της Λέσχης Ανάγνωσης του 3ου Γυμνασίου Θέρμης, το σχολικό έτος 2018-2019, εμπνευσμένο από 5 διαφορετικά μεταξύ τους λογοτεχνικά βιβλία. 

Το μυθιστόρημα αυτό πήρε μορφή βιβλίου το 2020 κι άρχισε το ταξίδι του με πρώτη στάση τις Βιβλιοθήκες όλων των Γυμνασίων της Κεντρικής Μακεδονίας. Κομβικός σταθμός όμως στάθηκε ο Δήμος Θέρμης και ιδιαίτερα η Δημοτική Βιβλιοθήκη Θέρμης , το 2022, που στήριξε το όνειρό του να ταξιδέψει ακόμα πιο μακριά. Και να που τώρα έχει ταυτότητα εκδοτική και υπόσταση βιβλιογραφική! Και να που τώρα βρίσκεται στα ράφια όλων των Δημοτικών Βιβλιοθηκών του Δικτύου Βιβλιοθηκών της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος! 

Και να που τώρα μπορεί να ταξιδέψει κι άλλους εκτός από τα παιδιά της Λέσχης Ανάγνωσης του 3ου Γυμνασίου Θέρμης!

Ο Δήμος Θέρμης η Αντιδημαρχία Παιδείας και η ΔΕΠΠΑΘ αναγνωρίζοντας από την πρώτη στιγμή το έργο της Λέσχης και τη σημασία του βιβλίου,αγκαλιάζει και υποστηρίζει ηθικά και οικονομικά όλητην προσπάθεια του 3ου Γυμνασίου Θέρμης για προώθηση της φιλαναγνωσίαςκαι ταξιδεύει το βιβλίο κι έξω από το πλαίσιο του σχολείου!Το ‘Εκεί που άρχισαν όλα’ με τη σειρά του, αποτελεί άλλον έναν κρίκο που συνδέει την πόλη με το “Διεθνές Δίκτυο των Πόλεων που Μαθαίνουν” της UNESCO (GlobalNetwork of LearningCities).Στην εκδήλωση, οι ίδιοι οι μαθητές-συγγραφείς (φοιτητές ή λυκειόπαιδα πια) παρουσιάζουν στο ευρύ κοινό το βιβλίο τους μαζί με τα νέα μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης. Εκπρόσωποι από δυο και τρεις φουρνιές μικρών συγγραφέων της Λέσχης συναντιούνται μεταξύ τους και συνομιλούν για το βιβλίο και με αφορμή το βιβλίο ‘Εκεί που άρχισαν όλα’.

Είναι μεγάλη η τιμή και η χαρά για τη Λέσχη που στο διάλογο αυτό ‘περί συγγραφής’ τα παιδιά θα συνομιλήσουν με τον πολυγραφότατο και πολυβραβευμένο συγγραφέα και δημοσιογράφο της Θεσσαλονίκης, κ. Γιώργο Σκαμπαρδώνη.Στην εκδήλωση θα παρέμβουν η κα Σαραντινού Λεύκη και ο κ. Μιχαηλίδης Τεύκρος, δύο από τους πέντε συγγραφείς που με τα βιβλία τους ενέπνευσαν τους μαθητές της Λέσχης να τα «αρχίσουν όλα»!Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί όλο το ταξίδι του βιβλίου από το 3ο Γυμνάσιο Θέρμης μέχρι το Παλέρμο της Ιταλίας, αλλά και τα μελλοντικά του σχέδια.

Περίληψη Βιβλίου

30 + 5 x 5 = 1 Γίνεται;

Κι όμως γίνεται! Στη ‘Λέσχη Ανάγνωσης και Συγγραφικό Εργαστήρι’ του 3ου Γυμνασίου Θέρμης, «Εκεί που άρχισαν όλα» δηλαδή…, Γίνεται!

Τριάντα(30) παιδιά… και πέντε(5) βιβλία… επί πέντε(5) ομάδες… γέννησαν ένα(1) βιβλίο – το βιβλίο της Λέσχης «ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΛΑ»!

Πέντε τελείως διαφορετικοί άνθρωποι γνωρίζονται και ενώνονται με σκοπό να λύσουν τη μυστηριώδη υπόθεση ενός χαμένου χειρόγραφου. Μια περιπετειώδης διαδρομή, από την Κέρκυρα στη Σέριφο… κι από τη Θεσσαλονίκη στη Σαντορίνη και τη Ρόδο, αρχίζει…

Ποια είναι η Λέσχη Ανάγνωσης – Συγγραφικό Εργαστήρι - ‘LogoMatheMania’ του 3ου Γυμνασίου Θέρμης;

Η Λέσχη Ανάγνωσης-Συγγραφικό Εργαστήρι «LogoMatheMania» λειτουργεί στο 3ο Γυμνάσιο Θέρμης από το 2006. Μαθητές και καθηγητές συζητούν και ανταλλάσσουν ιδέες εμπνευσμένοι από τα βιβλία που διαβάζουν, προσεγγίζοντας τη Λογοτεχνία διαθεματικά, διαδραστικά, εμπειρικά και με στόχο να γεννήσουν καλούς αναγνώστες και να προωθήσουν τη φιλαναγνωσία.

Από την ίδρυσή της (2006) η Λέσχη λειτουργεί με εβδομαδιαίες διά ζώσης συναντήσεις μετά το πέρας των μαθημάτων. Όλα αυτά τα χρόνια, μαθητές και καθηγητές, εκτός από ταξίδια στον κόσμο των βιβλίων πραγματοποιούν πολλά ταξίδια δημιουργικά (ταινίες, θεατρικά, χάρτες, πειράματα, κόμικς, επιτραπέζια κ.α), αλλά και ταξίδια πραγματικά (εκπαιδευτικές εκδρομές κι επισκέψεις) σε τόπους που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο συνδέονταν με τα βιβλία που διαβάζουν!

Από το 2006 έχουν περάσει δεκάδες μαθητές και καθηγητές από τη Λέσχη Ανάγνωσης και θα συνεχίσουν να περνούν και να ‘παίρνουν’ από αυτή ό,τι έχει να τους προσφέρει, είτε αυτό είναι ένα καταφύγιο για τους φίλους του βιβλίου…, η λογοτεχνική συντροφιά…, το φυτώριο νέων συγγραφέων… ή το ταξίδι! Η Λέσχη αποτελεί για κάθε έναν που την έζησε κάτι διαφορετικό, αλλά για όλους είναι ‘Εκεί που άρχισαν όλα’.

Η Λέσχη Ανάγνωσης – Συγγραφικό Εργαστήρι – ‘LogoMatheMania’ συμμετείχε μετο ‘Εκεί που Άρχισαν όλα’ και στο 4ο Συνέδριο Δημιουργικής Γραφής στη Φλώρινα (2019) [Πρακτικά 4ου Διεθνούς Συνεδρίου Δημιουργικής Γραφής:https://cwconference.web.uowm.gr/index.php/el/, αλλά και στο 5ο Διεθνές Συνέδριο Δημιουργικής Γραφήςστο UniversitàdegliStudidiPalermo (2022) [: https://cwconference.web.uowm.gr/index.php/el/ ] [ακόμα δεν έχουν εκδοθεί τα Πρακτικά].


Λέσχη Ανάγνωσης – Συγγραφικό Εργαστήρι - ‘LogoMatheMania’


Υπεύθυνες Καθηγήτριες: Βαρδαλή Χρυσούλα, Ιγγλέση Ευαγγελία, Κορλού Αργυρώ, Μουρουζίδου Όλγα, Παπασπανού Άννα

Ιστολόγιο: http://blogs.sch.gr/3gymtherm

Ηλεκτρονική διεύθυνση: readingclub3gymtherm@gmail.com