Εκστρατεία ενημερωτικών εκδηλώσεων για τους εμβολιασμούς στα μέλη των ΚΑΠΗ - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Εκστρατεία ενημερωτικών εκδηλώσεων για τους εμβολιασμούς στα μέλη των ΚΑΠΗ

Ο δήμος Θέρμης, σε συνεργασία με τον γιατρό των ΚΑΠΗ Νίκο Παπαγρηγορίου διοργανώνει σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων για τα οφέλη του εμβολιασμού κατά της εποχικής γρίπης, του πνευμονιόκοκκου, του έρπητα ζωστήρα κ.ά. στους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας.


Οι εκδηλώσεις ξεκινούν την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου στο χώρο του ΚΑΠΗ Τριλόφου και ώρα 11 το πρωί, ενώ θα ακολουθήσουν αντίστοιχες δράσεις στους χώρους των ΚΑΠΗ Θέρμης και Βασιλικών.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα πραγματοποιηθούν αρχικά τρεις ενημερωτικές δράσεις στις έδρες των δημοτικών Ενοτήτων του δήμου, σε Τρίλοφο, Βασιλικά και Θέρμη και εφόσον υπάρξει μεγάλο ενδιαφέρον το ενημερωτικό πρόγραμμα θα επεκταθεί και σε άλλες δομές.


Όπως επισημαίνει η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος για θέματα των ΚΑΠΗ Φανή Χατζηδημητρίου «η συμμετοχή όλων των μελών των ΚΑΠΗ του δήμου Θέρμης στις συγκεκριμένες ενημερωτικές δράσεις είναι αναγκαία και χρήσιμη καθώς με την καθολική εφαρμογή του εμβολιαστικού προγράμματος της Πολιτείας σε αυτές τις ηλικίες είναι δυνατόν να μειωθούν σε μεγάλο βαθμό τα διάφορα νοσήματα, οι επιπλοκές σε ανθρώπους με χρόνια νοσήματα και η πολυφαρμακία, προστατεύοντας την υγεία και βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής στα μέλη των ΚΑΠΗ του δήμου μας».