Εντός της ερχόμενης εβδομάδας οι ανακοινώσεις για το νέο πλαίσιο των επιδοτήσεων του ρεύματος - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Εντός της ερχόμενης εβδομάδας οι ανακοινώσεις για το νέο πλαίσιο των επιδοτήσεων του ρεύματος

Εντός της ερχόμενης εβδομάδας οι ανακοινώσεις για το νέο πλαίσιο των επιδοτήσεων του ρεύματος

Εντός της ερχόμενης εβδομάδας αναμένονται οι ανακοινώσεις σχετικά με το νέο πλαίσιο των επιδοτήσεων του ρεύματος. Οι λεπτομέρειες δεν έχουν αποσαφηνιστεί καθώς την Τρίτη οι πάροχοι ενέργειας υποχρεούνται να ανακοινώσουν τα τιμολόγια Οκτωβρίου.

Μολύβι και χαρτί έχουν πιάσει οι καταναλωτές για να δουν τι μπορούν να κάνουν για να περιορίσουν την κατανάλωση ρεύματος.

Από τον Οκτώβριο θα προβλέπονται:

* κλιμακωτές επιδοτήσεις ανάλογα με το ύψος της κατανάλωσης ρεύματος και

* έξτρα μπόνους σε όσους εξοικονομούν ενέργεια.

Στον καθορισμό των ορίων θα ληφθεί υπόψη ότι σημαντικό μέρος των υψηλών καταναλώσεων τον χειμώνα αφορά ευάλωτα νοικοκυριά, που ζεσταίνονται με ενεργοβόρες ηλεκτρικές συσκευές.

«Πλέον όλοι πρέπει να κάνουμε τη μετάβαση, θα έλεγα υποχρεωτικά, στο led, γιατί είναι το μόνο μέσο φωτισμού που παρέχει εξοικονόμηση ενέργειας 80% μέχρι 90%» αναφέρει ο Παναγιώτης Στρικούδης, έμπορος φωτιστικών στη Θεσσαλονίκη.

Στόχος η επιδότηση να διατηρηθεί στα τρέχοντα επίπεδα ενώ το «μπόνους» για τη μείωση κατανάλωσης σε σχέση με πέρυσι αποτελεί μια άσκηση ιδιαίτερα δύσκολη.

Πολλά θα εξαρτηθούν από τα τιμολόγια που θα ανακοινώσουν οι πάροχοι την ερχόμενη Τρίτη.

«Ακόμα και η τηλεόραση όταν είναι στο stand by, καταναλώνει ρεύμα. Η καλύτερη λύση σε αυτή την περίπτωση είναι να την αφαιρέσουμε από το ρεύμα είτε να πάρουμε ένα πολύπριζο με διακόπτη» επισημαίνει ο ιδιοκτήτης καταστήματος ηλεκτρικών συσκευών, Κωνσταντίνος Αντώνογλου.

Η επιδότηση στο φυσικό αέριο επιδιώκεται να είναι τέτοια ώστε να απορροφά τουλάχιστον το 50% της αύξησης σε σχέση με πέρυσι.


Εργασιακά Νέα