«Μου πες θα φύγω»: Η ιστορία πίσω από το τραγούδι του Παύλου Σιδηρόπουλου - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

«Μου πες θα φύγω»: Η ιστορία πίσω από το τραγούδι του Παύλου Σιδηρόπουλου


Η γυναίκα που τον σημάδεψε όσο καμία άλλη και το άδοξο τέλος

Πολλοί είναι εκείνοι που έχουν συνδέσει τα εφηβικά τους χρόνια με τα τραγούδια Ελλήνων τραγουδιστών που έγραψαν ιστορία. Ένας από αυτούς ήταν αναμφισβήτητα ο Παύλος Σιδηρόπουλος με τα ροκ κομμάτια του. Ο Παύλος Σιδηρόπουλος δισέγγονος του Αλέξη Ζορμπά και ανιψιός της γνωστής ποιήτριας Έλλης Αλεξίου απέκτησε πολλά προσωνύμια όπως «ασυμβίβαστος», «πρίγκιπας» της ροκ μουσικής, «Άγιος των Εξαρχείων» και άλλα, έφυγε νέος μετά από υπερβολική χρήση ουσιών και άφησε παρακαταθήκη τα τραγούδια του. Ένα από τα πιο γνωστά είναι το «Μου πες θα φύγω» το οποίο μόνο τυχαία δεν γράφτηκε και κρύβει πίσω του μια ερωτική απογοήτευση.

Η ιστορία του τραγουδιού «Μου πες θα φύγω»

Μια από τις γυναίκες που γνώρισε και σύναψε σχέση ο Σιδηρόπουλος και τον σημάδεψε, όπως φαίνεται, μέχρι το τέλος ήταν η Γιόλα (Γιολάντα) Αναγνωστοπούλου μια νεαρή κατά τη γνωριμία τους ποιήτρια η οποία παράλληλα τον ενέπνευσε και καλλιτεχνικά. Η γνωριμία και η σχέση με τη Γιόλα ξεκίνησε από δική της πρωτοβουλία αφού ο Σιδηρόπουλος είχε ήδη χωρίσει από μια συμμαθήτριά της. Η σχέση τους μόνο εύκολη δεν ήταν λόγω χαρακτήρα και των δύο αλλά και του ελεύθερου πνεύματος που τους διακατείχε. Και οι δύο καλλιτεχνικές φύσεις με ευαισθησίες και αντιλήψεις που πότε ταίριαζαν πότε έμοιαζαν να μην έχουν κανένα κενό.

Η σχέση τους περνάει κρίση όταν η Γιόλα αποφασίζει να μετακομίσει για σπουδές στο Παρίσι και ενώ ο Σιδηρόπουλος προσπαθεί να την μεταπείσει να μείνει στην Ελλάδα, δεν τα καταφέρνει. Το ίδιο βράδυ της ανακοίνωσης ο Σιδηρόπουλος γράφει τους στίχους του τραγουδιού «Μου πες θα φύγω». Η μουσική και η ενορχήστρωση έρχονται αρκετά αργότερα και ολοκληρώνουν το γνωστό τραγούδι. Η σχέση του Σιδηρόπουλου με την Γιόλα Αναγνωστοπούλου διήρκησε από το 1977 έως το 1980 περίοδο που ο γνωστός καλλιτέχνης δημιούργησε μερικά από τα πιο γνωστά του κομμάτια.


«Μου πες θα φύγω», Παύλος Σιδηρόπουλος





Μουσική: Παύλος Σιδηρόπουλος – Στίχοι: Παύλος Σιδηρόπουλος

Μου ‘πες θα φύγω χτες το βράδυ ξαφνικά
Απλώς κουράστηκα, δε φταίω για ολ’ αυτά
Θεέ μου δε θέλει, το βλέπω καθαρά
Κι όλα, γίνανε Θεέ μου τόσο, μα τόσο ξαφνικά

Σηκώθηκα μονάχος το πρωί
Χωρίς καφέ, χωρίς τσιγάρο και ψυχή
Θεέ μου το ξέρω, τώρα είμαι μοναχός
Κι όμως, θα γυρίσει πάλι, δεν μπορεί να κάνει αλλιώς

Το ξέρω είναι λίγο δύσκολο μα εγώ
Στο λέω μπορούσα να περιμένω, και μπορώ
Βλέπεις οι δυο μας μόνοι δε νιώσαμε ποτέ

Τώρα πες μου ποιον, πες μου ποιον θα ‘χεις να τα λες

exploringgreece.