Φούστουρο - Η Ποντιακή ομελέτα
Το Ποντιακό φούστουρο είναι μια εξαιρετική παραδοσιακή αλλά και εύκολη συνταγή.
Συστατικά για το Ποντιακό Φούστουρο
- 5 αυγά
- 3 κτ.σ βούτυρο γάλακτος
- 250 γρ γιαούρτι (1 κεσεδάκι)
- 200 γρ φέτα
- 3 πατάτες κομμένες ψιλές
- 2 κ.τ.σ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Η συνταγή για το Ποντιακό φούστουρο
Τηγανίζουμε τις πατάτες μας σε ηλιέλαιο. Οι πατάτες μας πρέπει να είναι λεπτά κομμένες για να ξεροψηθούν.
Σε ένα μεγάλο μπολ σπάμε και χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε σταδιακά το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
Έπειτα προσθέτουμε την τριμμένη φέτα και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
Σε ένα μαντεμένιο τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να ζεσταθεί, ρίχνουμε τις πατάτες στο μείγμα του μπολ με τα αυγά.
Μόλις κάψει το βούτυρο βάζουμε το μείγμα με όλα τα υλικά στο τηγάνι.
Ψήνουμε για 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά. Για να αναποδογυρίσουμε χρησιμοποιούμε ένα πιάτο.
Σερβίρουμε με λίγη επιπλέον τριμμένα φέτα από πάνω και αρκετό πιπέρι φρέσκο και μπούκοβο αν θέλουμε.
Πέτρος Συρίγος