Γεράκια θα πετάνε πάνω από την 86η ΔΕΘ ως φόρος τιμής στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Γεράκια θα πετάνε πάνω από την 86η ΔΕΘ ως φόρος τιμής στα Ηνωμένα Αραβικά ΕμιράταΦέτος, στην 86η ΔΕΘ οι διοργανωτές αποφάσισαν να φιλοξενήσουν γεράκια στις εγκαταστάσεις της, ώστε να αποτίσει φόρο τιμής στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που είναι η τιμώμενη χώρα.

Μάλιστα, το συγκεκριμένο πτηνό θεωρείται σύμβολο της χώρας, ενώ, είναι μια βαθιά ριζωμένη παράδοση που εκκινεί από την εποχή των Βεδουίνων και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

Έτσι, για τη φιλοξενία των γερακιών απαιτείται η έκδοση προβλεπόμενης άδειας από το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης και για το λόγο αυτό ο πρόεδρος του Σώματος, Πέτρος Λεκάκης, συγκάλεσε γι αύριο, Τετάρτη, το πρωί έκτακτη συνεδρίαση διά περιφοράς ώστε να δοθεί η έγκριση στη διοίκηση της ΔΕΘ – HELEXPO.

Επίσης, σύμφωνα με την εισήγηση που έφτασε στα χέρια των δημοτικών συμβούλων, τα πουλιά θα βρεθούν στην αποστολή για Θεσσαλονίκη, μετά από αίτημα της τιμώμενης χώρας, συνοδευόμενα από εξειδικευμένο κτηνίατρο του Βασιλικού Νοσοκομείου Γερακιών του Ντουμπάι και Εμιρατινό αρχιγερακάρη, ενώ η φιλοξενία τους στην 86η ΔΕΘ τελεί υπό την αιγίδα των υπουργείων Οικονομικών και Πολιτισμού των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και θα γίνει σε συνεργασία με το Σύλλογο Ελληνικής Ιερακοθηρίας.

Τα εκτρεφόμενα γεράκια θα συνοδεύονται από όλα τα απαιτούμενα από την εθνική και διεθνή νομοθεσία έγγραφα και πιστοποιητικά και θα φιλοξενηθούν σε ειδικά διαμορφωμένο επισκέψιμο κλειστό χώρο της ΔΕΘ, επιτηρούμενα διαρκώς από εξειδικευμένο κτηνίατρο και συνοδευόμενα από μέλη της αποστολής της τιμώμενης χώρας.