Τι θα συμβεί στο Φράγμα Θέρμης, 7-8-9 Οκτωβρίου 2022; Πολλά τα σενάρια που θα εκτυλιχτούν ... - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Τι θα συμβεί στο Φράγμα Θέρμης, 7-8-9 Οκτωβρίου 2022; Πολλά τα σενάρια που θα εκτυλιχτούν ...


Σκηνές από κινηματογραφική ταινία πρόκειται να εκτυλιχτούν το τριήμερο 7, 8 και 9 Οκτωβρίου στην περιοχή του Φράγματος Θέρμης. Μόνο που δεν θα πρόκειται για κάποια καινούργια κινηματογραφική παραγωγή, αλλά για την 11η άσκηση Εθελοντικών Οργανώσεων την οποία διοργανώνει ο Δήμος Θέρμης και οι εθελοντικές οργανώσεις Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, σε συνεργασία με την «Ελληνική Ομοσπονδία Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας» και την υποστήριξη του «Δικτύου για την υποστήριξη της λειτουργίας και την εκπαίδευση των εθελοντικών ομάδων Πολιτικής Προστασίας σε θέματα φυσικών καταστροφών».

ΑΙΓΙΣ 2022 - Φράγμα Θέρμης

Το σενάριο της άσκησης η οποία διαρκεί τρεις ημέρες περιλαμβάνει έρευνα και διάσωση σε ερείπια καθώς και απεγκλωβισμό μαθητών από σχολείο, έπειτα από σεισμό, έρευνα και διάσωση σε ορεινή περιοχή με χρήση σχοινιών, έρευνα και διάσωση στο νερό, απεγκλωβισμό ατόμων από τροχαίο ατύχημα, δασοπυρόσβεση, εγκατάσταση και διαχείριση καταυλισμού θυμάτων από φυσικές καταστροφές.

Στην άσκηση συμμετέχουν περισσότερα από 250 μέλη Εθελοντικών Οργανώσεων απ’ όλη την Ελλάδα. Θα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος για το κοινό ώστε να μπορεί να παρακολουθεί όσα θα διαδραματίζονται, είτε ζωντανά, εάν πρόκειται για δράσεις οι οποίες θα εκτυλίσσονται σε κοντινή απόσταση είτε μέσα από μεγάλες γιγαντοοθόνες όταν αφορούν επιχειρήσεις σε δασική ή άλλη περιοχή.

Video από την προηγούμενη άσκηση το 2013:


Για περισσότερες πληροφορίες η Πολιτική Προστασία του δήμου Θέρμης είναι στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση, επικοινωνώντας με τους: κ. Νάκο Δημήτριο – Πρόεδρο ΕΟΠΠ 6980 065811, κ. Κουγιουμτζίδη Κωνσταντίνο – Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Θέρμης 6972 312198 ή επισκεφτείτε τη σελίδα στο Facebook (aigis2022

THERMISnews.gr - Χορηγός επικοινωνίας επιτυχημένων εκδηλώσεων