Η απόλυτη καλοκαιρινή σαλάτα και πώς τη φτιάχνεις - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Η απόλυτη καλοκαιρινή σαλάτα και πώς τη φτιάχνεις


Τι αποκαλύπτει μια σεφ για τη σος που απογειώνει τη γεύση
Υπάρχουν αυτές οι μέρες του καλοκαιριού που το μόνο που χρειάζεσαι είναι μια δροσιστική σαλάτα. Και αυτό ακριβώς αποκάλυψε η σεφ Pati Jinich στο Today, το μυστικό της για την κορυφαία σαλάτα του καλοκαιριού…

Η Pati Jinich είναι μια πολυβραβευμένη σεφ, τιμημένη ακόμα και με Emmy για την τηλεοπτική μαγειρική δουλειά της πάνω στις γεύσεις του Μεξικού.Το μεγάλο μυστικό της σαλάτας, μας λέει, δεν είναι τόσο τα υλικά της. «Ανάμειξε ένα καλό οξύ, όπως το αγαπημένο σου εσπεριδοειδές, με ένα ξίδι που σου αρέσει. Αυτό μπορεί να κάνει αμέσως τη σαλάτα να μοιάζει ζωντανή και καλοκαιρινή. Θέλεις βινεγκρέτ που να έχουν πολλές στρώσεις».

Ο δικός της τρόπος είναι η ανάμειξη χυμού λεμονιού και χυμού πορτοκαλιού με λευκό ξίδι. Όσο για λάδι, στρέφεται στο λάδι κνήκου (καρθαμέλαιο), το οποίο προτιμά επειδή έχει ουδέτερη γεύση, αφήνοντας τα άλλα υλικά να «μιλήσουν».

Ένα κουταλάκι μουστάρδας μπορεί να ξυπνήσει ακόμα περισσότερο τα πράγματα, μας λέει, ενώ αν θέλουμε και μια δόση γλυκύτητας στη σαλάτα μας, λίγο μέλι είναι ιδανικό.

Σε σαλάτες που περιλαμβάνουν φρούτα (όπως το καρπούζι), προτείνει συνταγές με κρεμώδη τυριά και μια νότα πικάντικου, ώστε να ισορροπούν οι γεύσεις.

Newsbeast