Τουρισμός για όλους: Έως σήμερα οι αιτήσεις για όλα τα ΑΦΜ – Πώς θα πάρετε το voucher των 150 ευρώ - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Τουρισμός για όλους: Έως σήμερα οι αιτήσεις για όλα τα ΑΦΜ – Πώς θα πάρετε το voucher των 150 ευρώ




Το νέο πλήρως αναβαθμισμένο πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» που αφορά στην επιδότηση μέσω voucher ύψους 150 ευρώ για 200.000 πολίτες, άνοιξε το Σάββατο (16/07) και μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο ξεπέρασε τις 140.000 αιτήσεις.




Με το νέο «Τουρισμός για Όλους PASS» οι δικαιούχοι θα μπορούν να εκδώσουν μία άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα, την οποία θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν για τη διαμονή τους σε όποιο ξενοδοχείο ή κατάλυμα της χώρας επιλέξουν.

Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι σήμερα Πέμπτη (21/07).

Το πρόγραμμα αποτελεί μία αναβαθμισμένη εκδοχή του ομώνυμου προγράμματος των προηγούμενων ετών, καθώς για πρώτη φορά προσφέρεται:
👉 Αυξημένη επιδότηση 150 ευρώ ανά δικαιούχο (από 120 ευρώ που ήταν πέρυσι)
👉 Ειδική πρόβλεψη για υψηλότερη επιδότηση 200 ευρώ για ΑμεΑ με αναπηρία άνω του 67%
👉 Ανέπαφη πληρωμή και εξαργύρωση του e-voucher σε κάθε πάροχο διαμονής (ξενοδοχεία, καταλύματα κ.α.) και σε κάθε προορισμό της χώρας, χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς
👉 Άμεση αποζημίωση των παρόχων, γεγονός που βάζει τέλος στην αναμονή και τις χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες
👉 Εξαργύρωση του e-voucher εφάπαξ ή σε δόσεις μέχρι και τον Ιούνιο του 2023, ώστε υποστηριχθεί και η επιλογή διακοπών εκτός υψηλής τουριστικής περιόδου. 


Κατόπιν παρέμβασης του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο προϋπολογισμός του νέου ψηφιακού προγράμματος «Τουρισμός για Όλους» ανέρχεται φέτος στα 31 εκατ. ευρώ, ξεπερνώντας κατά πολύ το ποσό που απορροφήθηκε κατά τα προηγούμενα δύο έτη του προγράμματος. Παράλληλα, εξασφαλίστηκε η επέκταση του προγράμματος για τα επόμενα τρία χρόνια, δηλαδή μέχρι το 2025.


Βήμα – βήμα οι αιτήσεις στο vouchers.gov

Για να κάνετε αίτηση πρέπει να μπείτε στην πλατφόρμα vouchers.gov.gr με τους κωδικούς Taxisnet και ακολουθείτε τα βήματα:


👉 Καταχωρίζετε τα στοιχεία επικοινωνίας και, ειδικότερα, το email και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου, τα οποία στη συνέχεια πιστοποιείτε.


👉 Δηλώνετε ότι δεν έχετε επιλεγεί ως δικαιούχος – ωφελούμενος στο πλαίσιο άλλου προγράμματος κοινωνικού τουρισμού ή πρόγραμμα τος ενίσχυσης εσωτερικού τουρισμού που υλοποιείται κατά την ίδια χρονική περίοδο. Τα προγράμματα αυτά αναφέρονται ρητά στην πλατφόρμα.


👉 Δηλώνετε ότι το χρηματικό ποσό που πιστώνεται στη χρεωστική κάρτα θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά από τον ίδιο τον δικαιούχο για την κάλυψη δαπανών διαμονής του ιδίου και των ωφελούμενών του και δεν είναι δυνατή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο ή η ανάληψή του.


👉 Καταχωρίζετε το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα επιλογής σας, από το οποίο θα εκδοθεί η κάρτα, και αιτείστε την έκδοση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του σχετικού ποσού.
 

Πότε θα πάρετε τα 150 ευρώ

Η τράπεζα θα βάλει τα χρήματα εντός των επόμενων 2 εργάσιμων ημερών, αφότου βγουν τα οριστικά αποτελέσματα. Μετά το κλείσιμο της πλατφόρμας θα βγουν προσωρινοί πίνακες και με κλήρωση θα βγουν οι οριστικοί πίνακες.

Αίτηση για το πρόγραμμα μπορούν να υποβάλλουν πολίτες με ατομικό εισόδημα έως 16.000€ και οικογενειακό εισόδημα έως 28.000€, ποσό που προσαυξάνεται για κάθε παιδί.


Συγκεκριμένα:


H λειτουργία της ψηφιακής πλατφόρμας είναι ιδιαίτερα απλή, καθώς για την υποβολή της αίτησης κάθε πολίτης χρειάζεται μόνο τους κωδικούς του στο Taxisnet και την επιβεβαίωση ενός αριθμού κινητού τηλεφώνου και μίας διεύθυνσης e-mail.

Όλα τα υπόλοιπα στοιχεία αντλούνται αυτόματα, μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης.

Η διαδικασία μπορεί να διεκπεραιωθεί και μέσω ΚΕΠ.

Επισημαίνεται ότι στις αιτήσεις δεν τηρείται χρονική προτεραιότητα, ενώ οι τελικοί δικαιούχοι του προγράμματος θα αναδειχθούν με ηλεκτρονική κλήρωση μεταξύ των δικαιούχων που θα έχουν υποβάλει αίτηση.

Το τηλέφωνο εξυπηρέτησης για τους πολίτες είναι το 210-2600610.

Αναλυτικές πληροφορίες μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι στους συνδέσμους: https://www.ktpae.gr/ και https://vouchers.gov.gr/ .