Θέρμη: Μεθυσμένος οδηγός μπήκε ανάποδα στην ΕΟ Μουδανίων – Θεσσαλονίκης - Tον «έκοψαν» με μπλόκο - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Θέρμη: Μεθυσμένος οδηγός μπήκε ανάποδα στην ΕΟ Μουδανίων – Θεσσαλονίκης - Tον «έκοψαν» με μπλόκο



Ανάποδα στην Εθνική Οδό Μουδανίων – Θεσσαλονίκης κινούταν μεθυσμένος οδηγός με το ΙΧ λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, αγνοώντας το σήμα της αστυνομίας για να σταματήσει.


Oλα έγιναν λίγα λεπτά μετά τις 12, όταν διερχόμενοι οδηγοί είδαν έντρομοι ένα μαύρο αυτοκίνητο να κινείται ανάποδα στην Εθνική Οδό Μουδανίων – Θεσσαλονίκης, ενώ μερικά λεπτά αργότερα συνέχισε την πορεία του επικίνδυνα στο κανονικό ρεύμα κυκλοφορίας για την είσοδο πόλης.

Άμεσα περιπολικό της Τροχαίας Θερμής που τον εντόπισε του έκανε σήμα προκειμένου σταματήσει για έλεγχο, όμως ο οδηγός δεν συμμορφώνονταν και συνέχιζε την πορεία του. Μάλιστα, όση ώρα το περιπολικό ήταν με αναμμένο φάρο πίσω από το όχημα, ο οδηγός έδειχνε εμφανέστατα να μην αντιλαμβάνεται τι γίνεται και συνέχισε να κάνει επικίνδυνους ελιγμούς και «οκτάρια».

Στόχος των αστυνομικών ήταν να σταματήσουν τον μεθυσμένο οδηγό πριν μπει με το αυτοκίνητό του στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και προκαλέσει κάποιο σοβαρό τροχαίο ατύχημα.

Με εντολή του Κέντρου, περιπολικά κινήθηκαν προς την αερογέφυρα της Βούλγαρη και έστησαν μπλόκο καταφέρνοντας να ακινητοποιήσουν με ασφάλεια το αυτοκίνητο που κινείτο επικίνδυνα. Οι αστυνομικοί είχαν λάβει εντολές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς υπήρχε ο κίνδυνος ο μεθυσμένος οδηγός να προσκρούσει στα περιπολικά, ενώ ήταν σε ετοιμότητα να διακόψουν για λόγους ασφαλείας την κυκλοφορία των υπόλοιπων οχημάτων, σε περίπτωση που κρίνονταν απαραίτητο.

Ο πρωταγωνιστής του περιστατικού, το οποίο θα μπορούσε να είχε πολύ άσχημη κατάληξη αν οι αστυνομικοί δεν ενεργούσαν με ψυχραιμία και αποτελεσματικά για να τον σταματήσουν, ήταν ένας 43χρονος γεννημένος στην Γεωργία ο οποίος “τερμάτισε” το αλκοολόμετρο της αστυνομίας. 

Εις βάρος του βεβαιώθηκαν δύο διοικητικά πρόστιμα, για επικίνδυνους ελιγμούς και οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός δεν είχε μαζί του την άδεια ικανότητα οδήγησης.