Ιστορική συμφωνία Honda και Sony για τα ηλεκτρικά - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ιστορική συμφωνία Honda και Sony για τα ηλεκτρικά



Μία συμφωνία γιγάντων υπογράφηκε στην Ιαπωνία, μεταξύ δύο από τις πιο σημαντικές εταιρίες της χώρας.
Η Honda και η Sony αποφάσισαν να προχωρήσουν στην από κοινού δημιουργία μίας νέας εταιρίας, η οποία θα αναλάβει την εξέλιξη ενός νέου ηλεκτρικού αυτοκινήτου που θα παρουσιαστεί το αργότερο μέχρι το 2025.

Η νέα εταιρία ονομάζεται Sony Honda Mobility Inc. και θα ξεκινήσει την λειτουργία της πριν τελειώσει το 2022. Στόχος εκτός από ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα είναι και η εξέλιξη άλλων μονάδων σύγχρονης κινητικότητας και της τεχνολογίας γύρω από αυτές.

Η νέα εταιρία μοιάζει ως ο ιδανικός συνδυασμός των ιαπωνικών αξιών σε κάθε τομέα που αντιπροσωπεύει η εκάστοτε εταιρία. Από τη μία η Honda έχει όλη την τεχνογνωσία για την παραγωγή αλλά και την διανομή ενός αυτοκινήτου. Και από την άλλη η Sony θα προσθέσει όλα όσα χρειάζονται σε τεχνολογία ψηφιακών συστημάτων και διασύνδεσης.

Η Sony Honda Mobility ανήκει εξ ίσου στις δύο μητρικές εταιρίες, και θα έχει έδρα στο Τόκιο. Επικεφαλής είναι ο Yasuhide Mizuno, μέχρι πρότινος υπεύθυνος για την εξέλιξη των αυτοκινήτων της Ηonda. Στην θέση του CEO θα βρίσκεται ένα υψηλόβαθμό στέλεχος της Sony, ο Izumi Kawanishi.

H δημιουργία της νέας εταιρίας βάζει σε τροχιά εξέλιξης και παραγωγής τα σχέδια της Sony για να μπει στην αυτοκινητοβιομηχανία. Ήδη η εταιρία έχει παρουσιάσει δύο πολύ ενδιαφέροντα πρωτότυπα, τα οποία έχουν πολύ εξελιγμένα μηχανικά μέρη αλλά και κορυφαία ψηφιακά συστήματα.


Το αυτοκίνητο που θα προκύψει

από την συνεργασία των δύο εταιριών θα βγει το 2025, αντιπροσωπεύοντας το καλύτερο σενάριο για την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία προσπαθεί να αντισταθεί με κάθε μέσο στις επεκτατικές τάσεις των Κινέζων.

Πηγή: newsauto.gr