Ζυμαρικά με σκόρδο και παρμεζάνα - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ζυμαρικά με σκόρδο και παρμεζάνα



Αρωματικά και πεντανόστιμα, έτοιμα σε λίγα μόλις λεπτά

Υλικά

225 γρ. ζυμαρικά
1/4 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
2 κ. σ. ανάλατο βούτυρο
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
2 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
1 φλ. τσαγιού γάλα
Αλάτι, πιπέρι
2 κ. σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο


Εκτέλεση
Βήμα 1
Ζεστάνετε το ανάλατο βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, περίπου 1- 2 λεπτά.
Βήμα 2
Προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου, το γάλα και τα ζυμαρικά, αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε.
Βήμα 3
Αφήστε να πάρουν μια βράση, μειώστε τη φωτιά και αφήστε να σιγοβράσουν, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι τα ζυμαρικά να μαγειρευτούν.
Βήμα 1
Προσθέστε και την παρμεζάνα και αν το μείγμα είναι πολύ πηχτό, προσθέστε περισσότερο γάλα ώστε να επιτευχθεί η επιθυμητή συνοχή.
Βήμα 2
Σερβίρετε αμέσως και γαρνίρετε με μαϊντανό.