Κρέμα καραμελέ - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Κρέμα καραμελέ

Δροσερή και απολαυστική


Υλικά
  • 1 1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού γάλα
  • 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 6 αυγά

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς.
Βήμα 2
Ανακατέψτε 3/4 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη και 1 φλιτζάνι κρύο νερό σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 5 λεπτά ή μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αυξήστε τη θερμότητα σε υψηλή και αφήστε να πάρει βράση. Βράστε το μείγμα, χωρίς να ανακατέψετε, για 5 με 7 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε στην άκρη για 2 λεπτά, μέχρι να υποχωρήσουν οι φυσαλίδες. Ρίξτε το μείγμα ζάχαρης σε έξι πυρίμαχα μπολ χωρητικότητας 1 φλιτζανιού του τσαγιού και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 3
Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά συνδυάστε την κρέμα, με το γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 6 έως 8 λεπτά ή μέχρι να σχηματιστούν μικρές φυσαλίδες στην άκρη του σκεύους. Αποσύρετε από τη φωτιά.
Βήμα 4
Χτυπήστε τα αυγά και την υπόλοιπη ζάχαρη σε ένα μπολ μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν κρέμα. Προσθέστε σιγά σιγά το μείγμα της κρέμας, ανακατεύοντας συνεχώς. Σουρώστε το μείγμα σε μια κανάτα και μοιράστε την κρέμα στα πυρίμαχα ατομικά μπολάκια.
Βήμα 5
Τοποθετήστε τα μπολ σε ένα μεγάλο ταψί, ρίξτε βραστό νερό στο ταψί μέχρι τη μέση των μπολ και ψήστε για 30 λεπτά ή μέχρι να δέσει η κρέμα. Αφαιρέστε το ταψί από το φούρνο και τα μπολ από το νερό και αφήστε στην άκρη να κρυώσουν.
Βήμα 6
Τοποθετήστε την κρέμα καραμελέ στο ψυγείο για όλη τη νύχτα. Την επόμενη μέρα αναποδογυρίστε την κρέμα σε πιάτο και σερβίρετε. Μπορείτε να συνοδεύσετε με το σιρόπι της αρεσκείας σας.

Newsbeast