ΗΡΩΝ

Σαλάτα παντζάρια με σος γιαουρτιού



Με λάιμ και μέλι για μια ισορροπημένη γεύση

Υλικά
2 μέτρια παντζάρια
Λίγο ελαιόλαδο
20 γρ. αμύγδαλα χωρίς φλούδα
1/2 κ. γλ. κύμινο
1 κόκκινο μήλο, κομμένο σε κύβους
1 πράσινο μήλο, κομμένο σε κύβους
1/2 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
Μια χούφτα φρέσκα μυρωδικά
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι


Για τη σος:
150 γρ. γιαούρτι, το χυμό και το ξύσμα από ένα λάιμ, 2 κ. γλ. μέλι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Βήμα 2
Στρώστε αλουμινόχαρτο σε ένα ταψί και τοποθετήστε τα παντζάρια στη μέση. Αλατοπιπερώστε και περιχύστε με λάδι. Τυλίξτε το αλουμινόχαρτο γύρω από τα παντζάρια, σφραγίστε και ψήστε για 1 ώρα.

Βήμα 3
Τοποθετήστε ένα μικρό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και καβουρδίστε τα αμύγδαλα και τους σπόρους κύμινου για 2 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσουν.

Βήμα 4
Καθαρίστε και κόψτε τα παντζάρια σε κύβους 2 εκατοστών και τοποθετήστε τα σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ. Ανακατέψτε με το μήλο, τους ξηρούς καρπούς, τους σπόρους και τα μυρωδικά.

Βήμα 5
Για να φτιάξετε το ντρέσινγκ, ανακατέψτε τα υλικά σε ένα μπολ και λίγο πριν το σερβίρισμα ανακατέψτε καλά με τη σαλάτα.


Newsbeast.gr



Post Comment