Κοινότητα Περιστεράς: Ενημέρωση για τις εργασίες και τα έργα παρέμβασης και καθαριότητας που έγιναν και πρόκειται να γίνουν - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Κοινότητα Περιστεράς: Ενημέρωση για τις εργασίες και τα έργα παρέμβασης και καθαριότητας που έγιναν και πρόκειται να γίνουν


//Ανακοίνωση της Κοινότητας Περιστεράς-Εθελοντική Ομάδα

Οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα είναι οι παρακάτω:

Εδώ και δύο εβδομάδες γίνεται μεγάλη προσπάθεια, τόσο από το τμήμα συντήρησης και αυτεπιστασίας του Δήμου μας όσο και από το Δασαρχείο, για την συντήρηση των αγροτικών και δασικών δρόμων. Σε πολλούς χωματόδρομους χρειάστηκε επίστρωση υλικού, όπου και έγινε. Έχουν ολοκληρωθεί αρκετοί και συνεχίζουμε.... Ευχαριστώ θερμά τον Αντιδήμαρχο κ.Μουστάκα, τους αρμόδιους του Δασαρχείου καθώς επίσης και τον πρώην πρόεδρο κ.Κουτσιλά
Γεώργιο για την πολύτιμη βοήθεια του και αυτοψία που έκανε όταν του το ζήτησα, διότι είναι πολύ καλός γνώστης του συγκεκριμένου αντικειμένου.

Αμέσως μετά το πλακόστρωτο της εκκλησίας σε δύο σημεία εθελοντικά είχαμε κατασκευάσει δύο μεγάλα πέτρινα τοιχία και πλακόστρωτο δρόμο. Για την ασφάλεια όλων των διερχομένων οχημάτων και πεζών τοποθετήθηκαν κάγκελα και στα δύο αυτά σημεία.

Διορθώθηκα
ν αρκετές βλάβες ύδρευσης και έγινε καθαρισμός φρεατίων.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω το τμήμα πρασίνου του δήμου μας διότι ανταποκρίθηκαν στο αίτημά μας και απασχολήθηκαν στο χωριό μας εντατικά για δύο εβδομάδες οι δύο συγχωριανοί υπάλληλοι του τμήματος. Έγιναν σιγά-σιγά όλα τα κεντρικά σημεία και από δω και πέρα θα ασχοληθούμε με όλες τις γειτονιές.
Από εδώ και πέρα θα εργάζονται στο χωριό μας ανά τακτά χρονικά διαστήματα, τις περισσότερες ημέρες του μήνα, διότι οι ανάγκες μας είναι πολλές επειδή το χωριό μας έχει πολύ πράσινο.....
Γιώργο & Χρήστο, ευχαριστούμε!

Επίσης οφείλουμε ακόμη ένα ευχαριστώ στο συγκεκριμένο τμήμα για την παραχώρηση λουλουδιών (βιγόνιες) τα οποία φυτέψαμε σε διάφορα παρτέρια του χωριού.

👉Ευχαριστούμε και τον δικό μας εθελοντή Μήτσο, διότι με δικά του μηχανήματα εργάστηκε σκληρά το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Σε ότι αφορά τον τομέα της καθαριότητας, το χωριό μας έχει βελτιωθεί αισθητά. Είναι το πρώτο πράγμα που προσέχει κάθε επισκέπτης! Είμαστε ιδιαίτερα τυχεροί διότι τα τελευταία χρόνια έχουμε σταθερά υπάλληλο καθαριότητας και φυσικά τους εθελοντές που βοηθούν στο κομμάτι αυτό όποτε χρειάζεται.
Ευχαριστώ θερμά τον Νίκο διότι φροντίζει καθημερινά το χωριό μας!!

Ύστερα από κάλεσμα του δημάρχου παρευρέθηκα σε συζήτηση σχετική με το χαρακτηρισμό των μονοπατιών μας. Πρόκειται να γίνει ένα έργο στο δήμο μας από το υπουργείο περιβάλλοντος μέσα στο οποίο θα συμπεριληφθούν και τα δύο δικά μας μονοπάτια, για χαρακτηρισμό αρχικά και στη συνέχεια την πραγματοποίηση όλων των απαραίτητων εργασιών προκειμένου να γίνουν επισκέψιμα με ασφάλεια. Θα γίνει πόλος έλξης για τους λάτρεις της φύσης!

Ολοκληρώθηκε το έργο στην εκκλησία, δηλαδή η συντήρηση και αρμολόγηση όλου του πέτρινου τοιχίου. Τώρα πια έχει εναρμονιστεί αισθητικά με τον Ναό μας!

Έγινε αντικατάσταση καμμένων λαμπτήρων σε κολώνες ηλεκτροφωτισμού. Απομένουν οι ψηλές κολώνες και οι δυσκολότερες, που γίνονται είτε με καλαθοφόρο όχημα είτε με εναερίτη. Τις επόμενες ημέρες θα γίνουν και αυτές.

Έγιναν κάποιες επιδιορθώσεις του οδοστρώματος με τη χρήση ψυχρής πίσσας.

Έγινε πλύσιμο των κάδων απορριμμάτων, καθώς επίσης και επιδιόρθωση όπου κρίθηκε αναγκαίο από την αρμόδια υπηρεσία.

Έγιναν παρεμβάσεις σε ποτίστρες των κοπαδιών. Συγκεκριμένα στη θέση "Σταμάτη Αλώνι" καθαρίστηκε και βάφτηκε εθελοντικά και στην ποτίστρα δίπλα στο Μοναστήρι Αγίου Ιακώβου Αδελφοθέου έγιναν εργασίες καθαρισμού και τσιμεντωσης όπου χρειάστηκε. Αυτήν η ποτίστρα ήταν ανενεργή για χρόνια. Γίνονται προσπάθειες καθαρισμού του λάστιχου που φέρνει το νερό στην ποτίστρα από την Πηγή "Σεβαστιά" περίπου μήκους ενός χιλιομέτρου. Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον γέροντα Μακάριο διότι με μηχάνημα βοήθησαν και βοηθανε να ξεβουλωσουμε το λάστιχο αυτό. Για κάποιες μέρες στέλνει νερό μετά όμως πάλι σταματάει διότι θέλει δουλειά ακόμη έτσι ώστε να έχουμε συνεχόμενη ροή.

Σε ότι αφορά την εκκλησία μας...
-είχαμε τη χαρά να υποδεχτούμε στο χωριό μας, ένα λεωφορείο με πιστούς από την ενορία του Αγίου Γεωργίου του Χορτιάτη. Ευχαριστούμε τον πάτερ Απόστολο και όλους τους πιστούς, που επέλεξαν να επισκεφτούν το χωριό μας αλλά και τον Ναό μας.





-Επίσης ο πάτερ Ευθύμιος και η εκκλησιαστική επιτροπή, διοργάνωσαν προσκυνηματική εκδρομή, στην Ιερά Μονή Οσίου Εφραίμ του Σύρου στην Κονταριώτισσα και στο εκκλησάκι της Αγίας Κόρης με τα 173 σκαλοπάτια.

Βοήθεια μας, να είμαστε γέροι να ξανά πάμε πολλές εκδρομές!
-Τέλος παρευρεθήκαμε στην Ιερά Πανήγυρη στο παρεκκλήσι των Αγίων Αποστόλων Δουμπιών. Συνοδεύσαμε τα οστά του Αγίου Λουκά του Ιατρού, μαζί με τον πάτερ Ευθύμιο, αλλά και πολλούς Περιστεριανούς στα Δουμπιά. Ευχαριστούμε τον πάτερ Σταυρό για την πρόσκληση αλλά και για την θερμή υποδοχή στην πλατεία του χωριού, αλλά και όλα τα πολιτικά πρόσωπα για τη φιλοξενία!
Φυσικά μπροστάρης όλων των παραπάνω είναι ο δικός μας πάτερ Ευθύμιος τον οποίο ευχαριστώ για ακόμη μία φορά δημόσια για την άψογη συνεργασία και σχέση που έχουμε.

-Είναι η περίοδος που γιόρτασαν και γιορτάζουν τα περισσότερα ξωκλήσια μας!! Ένα μεγάλο μπράβο σε όλες τις οικογένειες που τα φροντίζουν όλα τα χρόνια.

Ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα πουπροέκυψε τις τελευταίες ημέρες είναι ο δρόμος που είναι υπό κατασκευή, με αρμοδιότητα της Περιφέρειας. Συγκεκριμένα στη δική μας διασταύρωση θεωρώ ότι δεν έγινε σωστή δουλειά διότι η ορατότητα είναι πολύ περιορισμένη με αποτέλεσμα να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για τους οδηγούς. Άμεσα ήρθα σε επαφή με τον δήμαρχο και τους αντιδημάρχους και την Δευτέρα έχουμε συνάντηση όλοι μαζί με τους υπεύθυνους του έργου για να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις στο συγκεκριμένο σημείο. Θα σας ενημερώσω σχετικά. Ας είμαστε όλοι ιδιαίτερα προσεκτικοί μέχρι να δούμε τι θα γίνει.

Το Σάββατο 30 Ιουλίου στις 8.00μμ θα γίνει μία λαϊκή βραδιά στο χώρο του γηπέδου της παιδικής χαράς, με σουβλάκια και ορχήστρα για να ενισχύσουμε της εκκλησία μας, για τα εγκαίνια που θα πραγματοποιηθούν στις 11 Σεπτεμβρίου. Να είμαστε όλοι εκεί!!!

Επίσης το Σάββατο 23 Ιουλίου το ΚΑΠΗ Περιστεράς διοργανώνει ημερήσια εκδρομή στα λουτρά Πόζαρ του Νόμου Πέλλας. Η εκδρομή είναι δωρεάν για όλα τα μέλη του ΚΑΠΗ. Υπάρχουν ακόμη λίγες θέσεις οπότε όποιος επιθυμεί να δηλώσει συμμετοχή άμεσα.

Και για το τέλος άφησα το πιο σημαντικό. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος αυτή τη χρονική περίοδο γίνεται ίσως το πιο σημαντικό συμβούλιο προκειμένου να στείλουμε την πρότασή μας για το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου. Η δική μας λοιπόν πρόταση περιλάμβανε πάνω από 15 έργα. Ελπίζουμε αρκετά από αυτά να συμπεριληφθούν στο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου για το έτος 2023.










Η  μνήμη της Αγίας Μαρίνας, της προστάτιδας των αρρώστων παιδιών, τίμησε χθες  17 Ιουλίου, η Εκκλησία.
Χρόνια πολλά με υγεία σε όλο τον κόσμο!


Για το Κοινοτικό συμβούλιο
Ο πρόεδρος
Δημήτρης Ντισλής