Υποχώρηση στην τιμή της αμόλυβδης στα πρατήρια - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Υποχώρηση στην τιμή της αμόλυβδης στα πρατήριαΑισθητή είναι η πτώση της τιμής της βενζίνης με τους καταναλωτές να σπεύδουν να «γεμίσουν» τα αυτοκίνητά τους - Πού οφείλεται η πτωτική τάση


Μικρή «ανάσα» για τους ιδιοκτήτες οχημάτων, καθώς καταγράφεται πτωτική τάση στις τιμές των καυσίμων, με την αμόλυβδη να πωλείται φθηνότερα στα περισσότερα πρατήρια. Η εν λόγω αποκλιμάκωση οφείλεται στην πτωτική τάση της διεθνούς τιμής του πετρελαίου, κάτι που όπως φαίνεται έχει αποτυπωθεί και στις διυλιστηριακές τιμές.


Μάλιστα, τον τελευταίο μήνα καταγράφεται μια αποκλιμάκωση της τάξης του 20%. Σε επίπεδο χονδρικής στην Ελλάδα η παραπάνω αποκλιμάκωση έχει μετατραπεί σε μία πτώση της τιμής κατά 10%.


Υπενθυμίζεται, ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο Πρόεδρος Πρατηριούχων – Εμπόρων Καυσίμων Αττικής, Νίκος Παπαγεωργίου είχε προχωρήσει στην εκτίμηση της αποκλιμάκωσης στις τιμές της βενζίνης, τονίζοντας ότι η τιμή στην αμόλυβδη θα πέσει ακόμα και κάτω από τα 2,20 ευρώ.


Όπως εξήγησε, έχει καταγραφεί η μεγαλύτερη πτώση τζίρου στα πρατήρια υγρών καυσίμων τα τελευταία 8 χρόνια, κάτι που σημαίνει πως δεν καταναλώνονται τα προμηθευόμενα καύσιμα άμεσα και σε μία πτωτική πορεία αργεί αυτό να αποτυπωθεί στις αντλίες των πρατηρίων.


Σύμφωνα με μελέτη του iMEdD Lab, όσον αφορά τη μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων ανά νομό, προκύπτει ότι στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα καταγράφονται σταθερά οι υψηλότερες τιμές της αμόλυβδης, παραμένοντας, σε όλη τη διάρκεια του 2022, πολύ άνω του πανελλαδικού σταθμισμένου μέσου όρου.


Στον αντίποδα, μεταξύ άλλων νομών, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη καταγράφονται οι συγκριτικά χαμηλότερες τιμές, αν και το κόστος της βενζίνης στους δύο νομούς άγγιξε το πανελλαδικό μέσο κόστος τον Μάρτιο 2022.
Δεν υπάρχουν σχόλια