Ο εορτασμός του Προφήτη Ηλία σε Κάτω Σχολάρι, Άγιο Αντώνιο και Περιστερά - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ο εορτασμός του Προφήτη Ηλία σε Κάτω Σχολάρι, Άγιο Αντώνιο και Περιστερά

 


//Ανακοίνωση Δ.Θέρμης:
 

Με λαμπρότητα, θρησκευτική κατάνυξη αλλά και άρωμα παράδοσης οι κάτοικοι του Κάτω Σχολαρίου, του Αγίου Αντωνίου και της Περιστεράς τιμούν φέτος τον Προφήτη Ηλία. 

 

Στο Κάτω Σχολάρι χθες Τρίτη 19 Ιουλίου εκατοντάδες κάτοικοι έδωσαν δυναμικό «παρών» στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν με τη συνδρομή του Δήμου Θέρμης, της Κοινότητας Κάτω Σχολαρίου, της Εκκλησιαστικής Επιτροπής και του Συλλόγου Πολιτισμού και Εθελοντισμού Κάτω Σχολαρίου, τα μέλη του οποίου για μία ακόμη χρονιά εργάστηκαν εθελοντικά την τελευταία εβδομάδα, με στόχο την επιτυχημένη ολοκλήρωση των εκδηλώσεων.



Κατά το σύντομο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος τόνισε πως «όλοι μαζί, με κοινή προσπάθεια, θα λύσουμε τα τοπικά προβλήματα σε κάθε γωνιά του δήμου» και ενημέρωσε τους κατοίκους ότι ένα από τα σημαντικότερα έργα για το Κάτω Σχολάρι, αυτό της αποχέτευσης, έχει εξασφαλίσει πλέον χρηματοδότηση και δρομολογείται η υλοποίησή του. 

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή εσωτερικού δικτύου, κεντρικού αγωγού και βιολογικό σταθμό και αποτελούσε πάγιο αίτημα της Κοινότητας και των κατοίκων. 

Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος το έργο δημοπρατείται τον ερχόμενο Σεπτέμβριο με στόχο μέσα στον επόμενο ενάμιση χρόνο να έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του και «μία βασική υποδομή αυτού του τόπου που έλειπε να συμπληρωθεί» όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.



Στον Άγιο Αντώνιο χθες Τρίτη 19 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε εκκλησιασμός και περιφορά της εικόνας στο παρεκκλήσι Προφήτου Ηλία, ενώ σήμερα Τετάρτη 20 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί στις 8 το βράδυ εκκλησιασμός και θα ακολουθήσει το καθιερωμένο παραδοσιακό γλέντι.

Στην Περιστερά χθες, μετά τη θεία λειτουργία στον προαύλιο χώρο στο εκκλησάκι άναψε η καθιερωμένη φωτιά και ξεκίνησε το γλέντι με τη συμμετοχή των κατοίκων.



Παρόντες στην εκδήλωση του Κάτω Σχολαρίου ήταν οι Αντιδήμαρχοι Στέλιος Γκιζάρης, Στυλιανός Αποστόλου και Κωνσταντίνος Κουγιουμτζίδης, η Εντεταλμένη δημοτική Σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής και Αντιπρόεδρος του ΝΠΔΔ Φανή Χατζηδημητρίου, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΠΠΑΘ Γιώργος Αγγέλου και Πολυχρόνης Κοντοπίδης αντίστοιχα, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΘ Δαμιανός Ζελελίδης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καρδίας Ιωακείμ Τρικαλιάρης, και πλήθος πολιτών.