Φτερούγες κοτόπουλου με σκόρδο και παρμεζάνα - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Φτερούγες κοτόπουλου με σκόρδο και παρμεζάνα


Μια πρόταση που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι


Υλικά

1 κιλό φτερούγες κοτόπουλου
1/2 κ. σ. λάδι αβοκάντο
1 κ. σ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ. γλ. αλάτι
1/2 κ. γλ. φρέσκο ​​μαύρο πιπέρι
1/2 κ. γλ. σκόνη σκόρδου
1/2 κ. γλ. κρεμμύδι σε σκόνη
1/4 κ. γλ. πάπρικα
Για τη σάλτσα σκόρδου παρμεζάνας: 4 κ. σ. βούτυρο, κομμένο σε κύβους, 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες, ξύσμα από 1 λεμόνι, 1 1/2 κ. σ. φρέσκο ​​μαϊντανό ψιλοκομμένο, 1/4 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα, συν περισσότερη για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση
Βήμα 1
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς και στρώστε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα.
Βήμα 2
Στεγνώστε τις φτερούγες κοτόπουλου και μετά προσθέστε τις σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε το λάδι αβοκάντο, το μπέικιν πάουντερ, αλάτι, πιπέρι, σκόνη σκόρδου, σκόνη κρεμμυδιού και πάπρικα στις φτερούγες και ανακατέψτε μέχρι να καλυφθούν καλά.
Βήμα 3
Τοποθετήστε τις φτερούγες κοτόπουλου σε ένα ταψί και ψήστε για 40- 45 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και η πέτσα να γίνει τραγανή.
Βήμα 4
Για τη σάλτσα από μυρωδικά σκόρδου: προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού και τον φρέσκο ​​μαϊντανό σε ένα μικρό μπολ. Σε μια μικρή κατσαρόλα λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε το ζεστό βούτυρο πάνω από το μείγμα του σκόρδου και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά.
Βήμα 5
Προσθέστε τις ψημένες φτερούγες κοτόπουλου σε ένα μεγάλο μπολ και περιχύστε με το βούτυρο σκόρδου πάνω από τις φτερούγες. Προσθέστε την τριμμένη παρμεζάνα και ανακατέψτε μέχρι να καλυφθούν καλά.
Βήμα 6
Μεταφέρετε τις φτερούγες σε μια πιατέλα και γαρνίρετε με επιπλέον παρμεζάνα. Σερβίρετε με σέλινο, καρότα και ντρέσινγκ μπλε τυριού.


Newsbeast