Συνεχίζονται τα προγράμματα Δια Βίου Μάθησης στο δήμο Θέρμης - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Συνεχίζονται τα προγράμματα Δια Βίου Μάθησης στο δήμο Θέρμης

Την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022 στην Θέρμη ολοκληρώθηκε το δια ζώσης Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Θέρμης, διάρκειας 25 ωρών, με αντικείμενο ‘Αρωματικά- Φαρμακευτικά Φυτά’. Εκπαιδεύτρια του προγράμματος ήταν η χημικός κα Λευκοθέα Τρασανίδου και το πρόγραμμα παρακολούθησαν είκοσι εκπαιδευόμενοι στο 1ο Γυμνάσιο Θέρμης.

Η εκπαίδευση έγινε με διαδραστικό τρόπο με αποτέλεσμα να μεταλαμπαδευτούν στους εκπαιδευόμενους σημαντικές πληροφορίες και γνώσεις για τα αρωματικά φαρμακευτικά φυτά και βότανα, τόσο για την ορθή χρήση τους όσο και για τα παρασκευάσματα που παράγονται, αλλά και τις αντενδείξεις που επιφέρουν.

Τα προγράμματα Δια Βίου Μάθησης υλοποιούνται σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας) και το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης. Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση».

Από τον Σεπτέμβριο του 2022 θα ξεκινήσουν νέα τμήματα και ενημερώνονται οι πολίτες που ενδιαφέρονται ότι υπάρχει ακόμη δυνατότητα υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στα προγράμματα Δια Βίου Μάθησης.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι πολίτες μπορούν να απευθυνθούν στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης:

Τηλ. : 2313300739 επιλογή 1 για Κέντρο Κοινότητας και 3 για επιδόματα-παροχές

Ταχ. Διεύθυνση: Απ. & Γρ. Ταβάκη 28, Θέρμη

Email: e.chatzikonstantinou@thermi.gov.gr