Ο Σύλλογος Σερραίων Θέρμης συμμετείχε στο 12ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, στον Κατσικά Ιωαννίνων - Φωτο - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ο Σύλλογος Σερραίων Θέρμης συμμετείχε στο 12ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, στον Κατσικά Ιωαννίνων - Φωτο


//Ανακοίνωση του Συλλόγου Σερραίων Κατοίκων Δ.Θέρμης


Ο Σύλλογος Σερραίων Θέρμης, συμμετείχε με το Χορευτικό τμήμα του, στο 12ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, στον Κατσικά Ιωαννίνων, στις 8 και 9 Ιουλίου 2022. 

Ένα διήμερο φεστιβάλ με πολύ έντονο Παραδοσιακό Χορευτικό χρώμα από Ήπειρο , Μακεδονία , Θράκη, Πόντο και φυσικά τα Σέρρας.

 Συγχαρητήρια σε όλη την Χορευτική Ομάδα για την παρουσία της.

Ευχαριστούμε το ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Κατσικά καθώς επίσης και τον Χοροδιδάσκαλό τους, Κο Χρήστο Σαρρηγιαννίδη, για το θερμό καλωσόρισμα και την πολύ εγκάρδια φιλοξενία. Στα πλαίσια της 3ήμερης Πολιτιστικής Απόδρασης στα Γιάννενα, η αποστολή του Συλλόγου (χορευτές και φίλοι που συμμετείχαν) επισκέφτηκε το νησάκι των Ιωαννίνων και το Προεπαναστατικό Μουσείο. Το μεσημεράκι γευτήκαμε και τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα.





Επίσης επισκεφτήκαμε το Μουσείο Αργυροτεχνίας, στην περιοχή της παλιάς πόλης και του Κάστρου Ιωαννίνων, όπου εντυπωσιαστήκαμε από την Ηπειρώτικη Αργυροτεχνία, τα κομψοτεχνήματα με τις περίτεχνες λεπτομέρειες, στα κοσμήματα, στα όπλα και τις πολεμικές εξαρτήσεις καθώς και στα ασημικά σπιτιού. 

Το ΔΣ του Συλλόγου ευχαριστεί θερμά όλους τους Χορευτές και τον Χοροδιδάσκαλό μας, Γιάννη Ζέττα, για την παρουσία μας στο Φεστιβάλ, καθώς επίσης και όλους τους φίλους μας που συμμετείχαν στην εκδρομή. 

Καλό Καλοκαίρι και καλή αντάμωση σε επόμενη Πολιτιστική Εξόρμηση.