Η ακρίβεια στα καύσιμα οδηγεί στη Waterland – Χιλιάδες επισκέψεις από Θεσσαλονικείς και τουρίστες - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Η ακρίβεια στα καύσιμα οδηγεί στη Waterland – Χιλιάδες επισκέψεις από Θεσσαλονικείς και τουρίστες



Τεράστιο είναι το ενδιαφέρον για κρατήσεις στο μοναδικό υδάτινο πάρκο της Βόρειας Ελλάδας, «Waterland» το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του στις 2 Ιουνίου και ήδη καταγράφει αμέτρητες επισκέψεις.



Αρκετοί, μάλιστα, Θεσσαλονικείς λόγω του αυξημένου κόστους της βενζίνης επιλέγουν το υδάτινο πάρκο ως έναν προορισμό κοντά στην πόλη για ανάσες δροσιάς και διασκέδαση.


Η «Waterland» με περισσότερα από 150.000 τ.μ. καταπράσινης έκτασης, κοντά στο χωριό Ταγαράδες χαρακτηρίζεται φέτος ως ένας δελεαστικός προορισμός για τουρίστες αλλά και για πολίτες της Βόρειας Ελλάδας οι οποίοι φαίνεται να επιλέγουν κοντινούς προορισμούς για διακοπές προκειμένου να αποφύγουν τα «τσιμπημένα» καύσιμα.

Όπως δήλωσε o υπεύθυνος της Waterland Δημήτρης Αραμπατζίδης 
το καλοκαίρι ξεκίνησε με ενθαρρυντικά στοιχεία. Η κινητικότητα στο υδάτινο πάρκο κυμαίνεται σε πολύ καλά επίπεδα με συνεχώς ανοδική πορεία. 
Ειδικά, φέτος έχουμε πολλά οργανωμένα γκρουπ με παιδιά από σχολεία, κατασκηνώσεις και συλλόγους τα οποία τις δύο προηγούμενες χρονιές απουσίαζαν λόγω της πανδημίας. 
Μετά το κλείσιμο των σχολείων ακόμη και τις καθημερινές έχουμε μεγάλη προσέλευση ενώ τα Σαββατοκύριακα το πάρκο πλημμυρίζει από επισκέπτες. 
Οι κρατήσεις που γίνονται και διαδικτυακά δείχνουν επίσης την μεγάλη προτίμηση των τουριστών από Βαλκάνια και Ευρώπη. Οι τουρίστες που έχει η Θεσσαλονίκη είναι δυνητικοί επισκέπτες και για το υδάτινο πάρκο.

Σύμφωνα με τον κ. Αραμπατζίδη, η άνοδος του κόστους των καυσίμων που βιώνουν τα νοικοκυριά έχει ως αποτέλεσμα να προτιμούν το υδάτινο πάρκο που βρίσκεται κοντά στη Θεσσαλονίκη και περιλαμβάνει μεγάλη ποικιλία σε δραστηριότητες όπως οκτώ συμπλέγματα με πισίνες και νεροτσουλήθρες, υδάτινα παιχνίδια, ζωολογικό κήπο, φάρμα, χώρους για ποτό και φαγητό ενώ παράλληλα διοργανώνονται συναυλίες και διάφορες εκδηλώσεις.

«Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα με το εισιτήριό τους να μένουν εντός του πάρκου από το πρωί μέχρι το βράδυ και να απολαμβάνουν όλες τις δραστηριότητες. Πρόκειται για έναν εναλλακτικό και οικονομικό πολυχώρο τον οποίο αρκετοί προτιμούν ανά πάσα ώρα και στιγμή καθώς προσφέρουμε με ειδικά λεωφορεία και δωρεάν μετακίνηση από και προς τη Θεσσαλονίκη. Αναμένουμε μεγαλύτερη προσέλευση Ιούλιο και Αύγουστο, εξαρτώμενοι βέβαια και από τις καιρικές συνθήκες και σίγουρα στηριζόμαστε στους επαναλαμβανόμενους πελάτες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η ακρίβεια «χτύπησε» τις τιμές κατά 10%

Το κύμα της ακρίβειας και το ενεργειακό κόστος οδήγησαν σε 50% άνοδο του κόστους λειτουργίας της Waterland με συνέπεια να προχωρήσουν σε μια μικρή αύξηση των εισιτηρίων και των πακέτων κατά 10%. «Είναι ένας τρόπος προκειμένου να ανταποκριθούμε στα έξοδά μας καθώς οι πρώτες ύλες και η ενέργεια έχουν υποστεί ραγδαία αύξηση. Ένας χώρος 150.000 τ.μ. έκτασης χρειάζεται διαρκής συντήρηση, χειμώνα-καλοκαίρι. Προσπαθούμε, ωστόσο, να διαμορφώνουμε πακέτα προσφορών και ειδικές τιμές για ΑΜΕΑ, φοιτητές και γκρουπ άνω των 20 ατόμων. Το μεμονωμένο εισιτήριο για έναν ενήλικα με χρήση όλων των εγκαταστάσεων κοστίζει φέτος 18 ευρώ το άτομο», σημείωσε ο κ. Αραμπατζίδης.

Σημειώνεται ότι το υδάτινο πάρκο θα λειτουργεί έως μέσα Σεπτεμβρίου. Τα πακέτα και τιμές των εισιτηρίων για τη Waterland μπορείτε να τα βρείτε ΕΔΩ.


Thesstoday.gr