Μαθητές από το λύκειο Χορτιάτη βρέθηκαν με το τραγούδι τους, Sense of Freedom, στην τριάδα πανελλήνιου διαγωνισμού - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Μαθητές από το λύκειο Χορτιάτη βρέθηκαν με το τραγούδι τους, Sense of Freedom, στην τριάδα πανελλήνιου διαγωνισμού



Με τους στίχους, τη μουσική και την ερμηνεία τους , οι μαθητές του Λυκείου Χορτιάτη διακρίθηκαν ανάμεσα σε 33 λύκεια της χώρας συμμετέχοντας στο διαγωνισμό Τραγουδιού του European School Radio με τίτλο «Κάν’ το ν’ ακουστεί 2022». Το τραγούδι τους Sense of Freedom, βρέθηκε στην τριάδα της κατάταξης και οι μαθητές αν και πρωτοεμφανιζόμενοι τα πήγαν περίφημα.

Το σχολείο δεν είναι μουσικό και ο μουσικός όμιλος που βραβεύτηκε, δημιουργήθηκε φέτος για πρώτη φορά , αλλά απέδειξε ότι, το πάθος η αγάπη και η θέληση μπορούν να φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. «Παρά το μικρό χρονικό διάστημα της δημιουργίας της ομάδας, ήρθε η βράβευση χάρη στην επιμονή των παιδιών» όπως είπε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», η υπεύθυνη εκπαιδευτικός, Στυλιανή Λαλάγκα.

«Σκοπός του νεοσυσταθέντος ομίλου ήταν να εμβαθύνουν τα παιδιά στην τέχνη της μουσικής και της στιχουργικής, μελετώντας σχετικά άρθρα και τραγούδια. Φιλόδοξος στόχος ήταν και η δημιουργία ενός τραγουδιού. Τι ισχυρότερο κίνητρο λοιπόν από τη συμμετοχή σε έναν διαγωνισμό… Όταν το Δεκέμβριο ήρθε η προκήρυξη του διαγωνισμού σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και άλλων φορέων, οι μαθητές μας, με μεγάλη χαρά δέχθηκαν να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό που πραγματοποιείται για 7η χρονιά», σημειώνει η εκπαιδευτικός.

Πέντε μαθήτριες του ομίλου μουσικής αποτέλεσαν την στιχουργική ομάδα, η οποία με βάση το θέμα «Ταξιδεύοντας» έγραψε ένα μεγάλο ποίημα στα αγγλικά. Στη συνέχεια, η Ασημούλα Σαούλη, μαθήτρια του Α2 μελετώντας τους στίχους του ποιήματος εμπνεύστηκε τις μελωδίες. Μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά επέλεξαν στίχους και στροφές από το αρχικό ποίημα και συνέθεσαν το τραγούδι γεμάτο μελωδία αλλά και μηνύματα…»

«Ήταν μια υπέροχη εμπειρία και μεγάλη η χαρά μου που συμμετείχα και ευχαριστώ όλα τα παιδιά που δημιουργήσαμε το τραγούδι από το μηδέν που τελικά μας βγήκε μια μεγάλη επιτυχία και κερδίσαμε, αν και είμαστε πρωτάκια στο διαγωνισμό» είπε μία εκ των ερμηνευτριών, η Μικαέλα Ανδρεαδάκη.

Η αξιολόγηση του διαγωνισμού «Καν’ το ν’ ακουστεί 2022» πραγματοποιήθηκε από τις 14/3/2022 μέχρι τις 27/3/2022 και έγινε από δύο κριτικές επιτροπές. Η πρώτη αποτελούνταν από διακεκριμένους επαγγελματίες από τον χώρο της μουσικής, της δημοσιογραφίας και της εκπαίδευσης ενώ η δεύτερη από τα συμμετέχοντα στο διαγωνισμό σχολεία. Έτσι, για πρώτη φορά το Λύκειο Χορτιάτη συνάντησε τη…μελωδία της επιτυχίας.

Τη στιχουργική ομάδα αποτελούν οι Κατερίνα Ανδρεδάκη, Μάρα Κατσένη, Μανθούλα Παναγιωτίδου, Σοφία- Ραφαέλα Παπακωνσταντίνου, Ραφαέλα Χατζηβασιλείου.Τραγούδησαν οι Κατερίνα Ανδρεδάκη, Ασημούλα Σαούλη και στη χορωδία συμμετείχαν οι Μιχαέλα Ανδρεδάκη, Γεωργία Καμάνικα, Μάρα Κατσένη, Μανθούλα Παναγιωτίδου, Σοφία- Ραφαέλα Παπακωνσταντίνου, Ραφαέλα Χατζηβασιλείου. Στην κιθάρα ήταν η Ασημούλα Σαούλη, στο γιοκαλίλι η Ζωή Μίνιν, στο μπάσο ο Νίκος Γέρσος και Cajon ο Κωνσταντίνος Ντάγκας.

 Το video clip των μαθητών 
 ΑΠΕ-ΜΠΕ