Fuel pass: «Κλείδωσε» ο δεύτερος κύκλος του επιδόματος βενζίνης – Αυξάνονται οι δικαιούχοι - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Fuel pass: «Κλείδωσε» ο δεύτερος κύκλος του επιδόματος βενζίνης – Αυξάνονται οι δικαιούχοι



Έως αύριο, Παρασκευή 10 Ιουνίου θα παραμείνει ανοιχτή η πλατφόρμα fuel pass μέσω της οποίας οι δικαιούχοι μπορούν να λάβουν την επιδότηση καυσίμων. Υπενθυμίζεται πως το ποσό της ενίσχυσης κυμαίνεται από 30 έως 50 ευρώ.

Για τους δικαιούχους που επιλέγουν τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης προσαυξάνεται κατά 5 ευρώ.


«Κλείδωσε» ο δεύτερος κύκλος

«Παράθυρο» για αύξηση εισοδηματικών κριτηρίων στον δεύτερο κύκλο της επιδότησης των καυσίμων μέσω της κάρτας Fuel Pass άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι.
Με τις τιμές των καυσίμων αντιμετωπίζουμε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Ήδη τρέχει ένα πρόγραμμα στήριξης και προφανώς οι ανατιμήσεις καθιστούν αναγκαία την περαιτέρω παρέμβαση στο κομμάτι αυτό. Η κατεύθυνση είναι να αξιοποιήσουμε και τα τελευταία δημοσιονομικά περιθώρια που έχουμε για να σταθούμε στο πλευρό των πολιτών. Όπως και στο ρεύμα, έτσι και στα καύσιμα, ό,τι καλύτερο μπορεί να γίνει, θα γίνει, 
ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

Σημείωσε δε, ότι εξετάζεται η αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων, όπως συνέβη και με την επιδότηση του ρεύματος υπογραμμίζοντας ότι «μέσα στον μήνα θα υπάρχουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις».

Ωστόσο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέκλεισε το ενδεχόμενο μείωσης του ΕΦΚ στα καύσιμα υπογραμμίζοντας ότι «η αξιοποίηση των φορολογικών εργαλείων δεν προκρίνεται από την κυβέρνηση για να πέσουν οι τιμές στα καύσιμα. Αν αυτά τα χρήματα λείψουν, είτε θα πρέπει να βάλουμε νέους φόρους ή να δανειστούμε με πολύ υψηλά επιτόκια».