BMW και Mercedes από 500 ευρώ; – Δείτε αναλυτικά μια αρκετά ενδιαφέρουσα δημοπρασία... - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

BMW και Mercedes από 500 ευρώ; – Δείτε αναλυτικά μια αρκετά ενδιαφέρουσα δημοπρασία...



Μια αρκετά ενδιαφέρουσα δημοπρασία μικρών και οικονομικών αυτοκινήτων πόλης, SUV, διπλοκάμπινων μέχρι και αυτοκινούμενων τροχόσπιτων θα πραγματοποιήσει στην Πάτρα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και ο πρώην ΟΔΔΥ με τιμές εκκίνησης από 300 ευρώ.

Ειδικότερα στις 22 Ιουνίου και ώρα 10:00 π.μ. στην αποθήκη του Τελωνείου Πατρών, κτίριο Λιμένα Γούναρη 1 θα πραγματοποιηθεί πλειοδοτική δημοπρασία 46 αυτοκινήτων, 8 φορτηγών, 2 δίκυκλων και αρκετών οχημάτων για ανακύκλωση (ΟΤΚΖ).

Η επίσκεψη των ενδιαφερομένων στις αποθήκες όπου βρίσκονται τα οχήματα επιτρέπεται από 17/06/2022 μέχρι και 21/06/2022, από τις ώρες 08:30 π.μ. έως και 13:30 μ.μ.

Η εγγύηση για τα προς κυκλοφορία οχήματα είναι 300 ευρώ και οι προσφορές για να γίνουν δεκτές θα πρέπει να διαφέρουν τουλάχιστον κατά 50 ευρώ η μια από την άλλη. Σε περίπτωση που το αυτοκίνητο πληρωθεί τοις μετρητοίς, τότε ισχύει έκπτωση 30% επί του ποσού.



Το πρώτο αυτοκίνητο στη λίστα της δημοπρασίας είναι ένα Nissan Pick up με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2004 και τιμή εκκίνησης τα 1.000 ευρώ. To συγκεκριμένο μοντέλο κινείται από έναν κινητήρα diesel χωρητικότητας 2,5 λίτρων και απόδοσης 133 ίππων. Στη λίστα της δημοπρασίας δεν προσδιορίζεται η ηλικία του οχήματος ούτε ο κινητήρας του…

Στην εγχώρια αγορά των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων αντίστοιχα μοντέλα κοστίζουν από 13.000 ευρώ.



Αν κάποιος αναζητά μια υπερπολυτελή λιμουζίνα με τιμή εκκίνησης μόλις τα 500 ευρώ τότε καλό θα ήταν να επισκεφθεί. Στη λίστα της δημοπρασίας δεν αναγράφονται τα αναλυτικά στοιχεία του αυτοκινήτου πέραν ότι αφορά σε μια BMW 730i. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr η πολυτελής λιμουζίνα είναι μοντέλο του 1989 και κινείται από έναν 3λιτρο βενζινοκινητήρα με απόδοσης 180 ίππους.

Αντίστοιχα μοντέλα στην αγορά των μεταχειρισμένων μπορεί κανείς να βρει από τις 3.500 ευρώ.



Αν τα SUV και δη πολυτελή τετρακίνητα οχήματα σας αρέσουν τότε η Mercedes-Benz ML320 με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2001 και τιμή εκκίνησης τα 3.500 ευρώ τότε σίγουρα θα σας δελεάσει. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο κινείται από έναν βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 3,2 λίτρων και απόδοσης 218 ίππων.

Στην εγχώρια αγορά των μεταχειρισμένων αντίστοιχα μοντέλα κοστίζουν πάνω από 5.000 ευρώ.



Αν πάλι κάποιος είναι λάτρης της πολυτέλεια και των SUV τότε η BMW X6 40dx με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2011 και τιμή εκκίνησης τα 38.500 ευρώ σίγουρα αποτελούν ισχυρό κίνητρο για συμμετοχή στη δημοπρασία. Το συγκεκριμένο μοντέλο κινείται από έναν πετρελβαιοκινητήρα χωρητικότητας 3 λίτρων και απόδοσης 306 ίππων και διαθέτει και αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων.

Αντίστοιχα μοντέλα στην εγχώρια αγορά πωλούνται από 45.000 ευρώ.



Αν τώρα αναζητά κανείς ένα δημοφιλές «καθαρόαιμο» πολυτελές off-road μοντέλο τότε το δεξιοτίμονο Land Rover με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2000 και τιμή εκκίνησης τα 1.000 ευρώ σίγουρα θα του καλύψουν κάθε ανάγκη. H διακήρυξη δεν αναγράφει περισσότερα στοιχεία αλλά σύμφωνα με πληροφορίες το αυτοκίνητο αφορά ένα Range Rover. Το συγκεκριμένο μοντέλο κινείται από έναν πετρελαιοκινητήρα χωρητικότητας 2,5λίτρων ο οποίος αποδίδει 136 ίππους.

Αντίστοιχα μοντέλα στην εγχώρια αγορά πωλούνται από 8.000 ευρώ.



Ένα επίσης δημοφιλές μικρό κοσμεί στη λίστα του ΟΔΔΥ που δεν είναι άλλο από το Citroen Saxo με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 1998 και τιμή εκκίνησης τα 300 ευρώ. Το συγκεκριμένο μοντέλο βVTS κινείται από έναν βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 1,6 λίτρου με απόδοση 120 ίππων.

Αντίστοιχα μοντέλα στην εγχώρια αγορά πωλούνται από 3.000 ευρώ.



Ένα αυτοκινούμενο τροχόσπιτο σίγουρα θα προσελκύσει πολλούς υποψήφιους αγοραστές καθώς αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία. Ειδικότερα εκποιείται ένα Mercedes-Benz Sprinter το οποίο είναι αυτοκινούμενο τροχόσπιτο και σύμφωνα με πληροφορίες είναι μοντέλο του 1996 και κινείται από έναν πετρελαιοκινητήρα χωρητικότητας 2,9 λίτρων ο οποίος αποδίδει 122 ίππους. Η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στις 9.000 ευρώ.

Αντίστοιχα μοντέλα στην εγχώρια αγορά πωλούνται από 25.000 ευρώ.

Πιέστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρη τη λίστα με τα οχήματα δημοπρασίας του πρώην ΟΔΔΥ στην Πάτρα.



Οι όροι συμμετοχής

Τα οχήματα δημοπρατούνται σύμφωνα με τους νέους όρους πώλησης τροχοφόρων οχημάτων (Φ.Ε.Κ. 3420Β/25-10-2016).

Στις τιμές εκποίησης των αυτοκινήτων συμπεριλαμβάνεται και ο αναλογούν ΦΠΑ 24%.

Το ποσό της εγγύησης συμμετοχής στις δημοπρασίες αυτοκινήτων για κυκλοφορία είναι 300 ευρώ.

Τα αυτοκίνητα είναι μεταχειρισμένα, με ζημίες, φθορές και ελλείψεις και χρειάζονται επισκευές πριν κυκλοφορήσουν. Οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να τα εξετάσουν, μαζί με τους τεχνικούς της επιλογής τους, πριν λάβουν μέρος στη δημοπρασία, προκειμένου να προσδιορίσουν το ύψος των ζημιών ώστε να διαμορφώνουν ανάλογα και τις προσφορές τους. Βάσει των όρων πώλησης, ακυρώσεις αγοραπωλησιών δεν γίνονται δεκτές. Επίσης οφείλουν οι ενδιαφερόμενοι να λαμβάνουν γνώση και των όρων πώλησης πριν λάβουν μέρος στη δημοπρασία για να αποφεύγονται οι όποιες εκ των υστέρων υπαναχωρήσεις.

Οι συμμετέχοντες στη δημοπρασία υποχρεούνται να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα και να δηλώνουν στην επιτροπή τον ΑΦΜ, την αρμόδια ΔΟΥ και την ιδιότητά τους.

Από 11-10-2013, καταργείται η υποχρέωση τήρησής του, κατά τα προβλεπόμενα στο ν.δ.1146/1972 (ΦΕΚ 64/Α΄) , βιβλιαρίου μεταβολών και κυριότητας για τα φορτηγά οχήματα ιδιωτικής χρήσης μικτού βάρους κάτω των 4.000 χιλιόγραμμων.

Σε ότι αφορά τη μεταββίβαση, αυτή θα διενεργείται με σχετική πράξη επί του τίτλου κυριότητας, που σύμφωνα με τις ως άνω διατάξεις, θεωρείται, για τα άνευ αριθμού κυκλοφορίας οχήματα, κατά περίπτωση, το πιστοποιητικό ταξινόμησης οχημάτων ή το πιστοποιητικό μεταβιβαστικό κυριότητας αυτοκινήτου οχήματος που εκδίδεται από τις Υπηρεσίες Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού, ενώ για τα έχοντα αριθμό κυκλοφορίας, η άδεια κυκλοφορίας αυτών.

Προκειμένου για φορτηγά αυτοκίνητα άνω των 4 τόνων και για τα λεωφορεία δεν εκδίδεται πιστοποιητικό κυριότητας αλλά απαιτείται η σύνταξη συμβολαίου από συμβολαιογράφο, υποδεικνυόμενο από τον οικείο Συμβολαιογραφικό Σύλλογο και η έκδοση του σχετικού βιβλιαρίου μεταβολών κατοχής και κυριότητας σύμφωνα με το άρθρο 18 των όρων πώλησης τροχοφόρων (ΦΕΚ 3420 Β΄/25-10-2016) και τα έξοδα βαρύνουν τον αγοραστή.

Ειδικά για τα λεωφορεία προς κυκλοφορία για οποιαδήποτε αλλαγή χρήσης ή μετασκευή του οχήματος, οι κάτοχοι υποχρεούνται να έλθουν πρώτα σε συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Συγκοινωνιών και να εξασφαλίσουν την έγκριση της μετατροπής. Η Δ.Δ.Δ.Υ. ουδεμία ευθύνη φέρει αν γίνει μετατροπή χωρίς να ζητηθεί η έγκριση εκ των προτέρων από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Συγκοινωνιών.

Ο εμπορικός τύπος του αυτοκινήτου καθώς και το έτος κατασκευής προσδιορίζονται από τις εξωτερικές ενδείξεις αυτού. Έτσι τα στοιχεία αυτά αποτελούν ένδειξη η οποία ενδέχεται να απέχει πραγματικότητας.

Η Διεύθυνση για τα στοιχεία αυτά όπως και τα κρυμμένα ελαττώματα ουδεμία ευθύνη φέρει.

Μετά το πέρας της πλειοδοσίας κάθε οχήματος, καλείται ο τελευταίος πλειοδότης να υπογράψει το πρακτικό ανακηρύξεως πλειοδότη και να καταβάλει προκαταβολή υπολογιζόμενη σε ποσοστό 20% της τιμής πλειοδοσίας σύμφωνα με το άρθρο 8 των όρων πώλησης τροχοφόρων (ΦΕΚ 3420 Β΄/25-10-2016).

Πηγή: newsauto.gr