Την αστυνόμευση ανέδειξε ως το σημαντικότερο ζήτημα προς επίλυση της περιοχής της Επέκτασης Θέρμης, έρευνα του Συλλόγου "Επι" - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Την αστυνόμευση ανέδειξε ως το σημαντικότερο ζήτημα προς επίλυση της περιοχής της Επέκτασης Θέρμης, έρευνα του Συλλόγου "Επι"


Αποτελέσματα Έρευνας Επί – Μάιος 2022

Ταυτότητα της έρευνας

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα Typeform, στο χρονικό διάστημα 5 – 11 Μαΐου 2022. Δημοσιοποιήθηκε και απευθύνθηκε στους κατοίκους της Επέκτασης Θέρμης, μέσα από την κλειστή ομάδα Facebook του Συλλόγου «Επί – Κοινωνία Κατοίκων Επέκτασης Θέρμης». Το ερωτηματολόγιο αποτελείται από έντεκα ερωτήσεις, ανοικτού και κλειστού τύπου, είναι ανώνυμο και το ολοκλήρωσαν 219 άτομα.


Συνοπτικά

Η έρευνα του Συλλόγου Επί ανέδειξε ως σημαντικότερο ζήτημα προς επίλυση, της περιοχής της Επέκτασης Θέρμης, την αστυνόμευση. Ακολουθούν τα προβλήματα της αποχέτευσης και του ελλιπούς φωτισμού. Η έλλειψη πάρκων/παιδικών χαρών και η προβληματική οδική ασφάλεια ολοκληρώνουν την πεντάδα των σημαντικότερων ζητημάτων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας.

Πιο αναλυτικά, στην πρώτη ερώτηση «Ποια από τα παρακάτω σημαντικά ζητήματα της περιοχής πιστεύετε ότι χρήζουνάμεσης επίλυσης» οι ερωτώμενοι είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν 4 απαντήσεις μεταξύ 12 εναλλακτικών. Η απάντηση «Αστυνόμευση» με ποσοστό 81% αναδείχτηκε ως το μείζον πρόβλημα της περιοχής, με σημαντική διαφορά από τη δεύτερη.

Η «Αποχέτευση» έλαβε 59% και 53% έλαβε ο «Φωτισμός».

Στη συνέχεια, οι κάτοικοι της περιοχής επέλεξαν ως σημαντικά ζητήματα προς άμεση επίλυση, την έλλειψη πάρκων/παιδικών χαρών (38%) και την προβληματική οδική ασφάλεια (37%). Ακολουθούν, με σημαντικά ποσοστά οι απαντήσεις «Καθαριότητα» ( 27%), «Αδέσποτα» (26%), «Σχολική Στέγη» (12%) και η «Αρίθμηση/Ονόματα Οδών» (11%). Τέλος, ακολουθούν η «Συγκοινωνία» (8%), το «Πράσινο» (6%) και η «Ύδρευση» (5%).


Η δεύτερη ερώτηση της έρευνας διερευνά το επίπεδο ικανοποίησης από τις παροχές και τις υποδομές του Δήμου Θέρμης, στην περιοχή της Επέκτασης. Ο δείκτης ικανοποίησης είναι στο 3,6 με άριστα το 10. Πιο αναλυτικά, το 66% του δείγματος δίνει αρνητική και πολύ αρνητική απάντηση (0 έως 4 στα 10) και μόλις το 5% δηλώνει υψηλά ποσοστά ικανοποίησης (8 έως 10 στα 10).

Να σημειωθεί ότι το 63% όσων απάντησαν στο ερωτηματολόγιο δηλώνουν Δημότες Θέρμης, όπως προκύπτει από την τρίτη ερώτηση της έρευνας.

Ερωτήματα σχετικά με το Σύλλογο Επί

Στη συνέχεια η έρευνα αναζήτησε το βαθμό ικανοποίησης σχετικά με το Σύλλογο Επί, την αναγνωρισιμότητα και τη διάθεση των ερωτώμενων για ενεργή, εθελοντική συμμετοχή.
Ο βαθμός ικανοποίησης από τις έως τώρα δράσεις του Συλλόγου είναι στο 7,2 στα 10. Τρεις στους τέσσερις δηλώνουν θετικοί ή πιθανόν θετικοί (“ναι” και “ίσως”) στο να βοηθήσουν το Σύλλογο με το χρόνο τους ή μέσω του επαγγέλματός τους. Το 82% γνωρίζει για τις δράσεις του Συλλόγου και ενημερώνεται κυρίως από την κλειστή ομάδα στο Facebook.

Από τις δύο ερωτήσεις ανοιχτού τύπου το συμπέρασμα που προκύπτει αφορά την αγωνία των κατοίκων της περιοχής για δράσεις σχετικά με την επίλυση του προβλήματος της αστυνόμευσης και του φωτισμού, δύο παράγοντες που συντελλούν στη διατήρηση των διαρρήξεων σε υψηλά επίπεδα.

Επίσης, καταδυκνείεται η επιθυμία των κατοίκων για πιο συχνές ομαδικές συναντήσεις, δράσεις και περισσότερη επικοινωνία.

Στο παρακάτω αρχείο μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά τα αποτελέσματα για κάθε ερώτηση της έρευνας. 
Επί-Αποτελέσματα-Έρευνας-Μάιος-2022





πηγή:  www.epi-thermi.gr