Φίλτρα καφέ: Γιατί αποτελούν το ιδανικό ξεσκονόπανο για τις ηλεκτρονικές συσκευές - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Φίλτρα καφέ: Γιατί αποτελούν το ιδανικό ξεσκονόπανο για τις ηλεκτρονικές συσκευές


Πώς λειτουργούν αποτελεσματικά στην απομάκρυνση της σκόνης

 -Ο τρόπος για να τα χρησιμοποιήσετε

Όσο απίστευτο κι αν σας φαίνεται τα χάρτινα φίλτρα καφέ δεν χρησιμοποιούνται μόνο για την παρασκευή του αγαπημένου σας καφέ, αλλά κάνουν θαύματα και σε άλλους τομείς, όπως στις δουλειές ξεσκονίσματος, ιδιαίτερα σε οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή.

Το Apartment Therapy ανέδειξε διάφορα βασικά χαρακτηριστικά που καθιστούν ένα φίλτρο καφέ μια καλή επιλογή για τον καθαρισμό ηλεκτρονικών αντικειμένων, όπως οι τηλεοράσεις. Τα φίλτρα δεν θα γρατζουνίσουν τις επιφάνειες επειδή είναι μαλακά και χνουδωτά, ενώ όταν ξεσκονίζετε με ένα φίλτρο καφέ, η σκόνη θα σηκωθεί με ευκολία, ενώ η οθόνη σας θα παραμείνει καθαρή.

Οι οθόνες των τηλεοράσεων, ωστόσο, δεν είναι τα μόνα αντικείμενα στο νοικοκυριό σας που μπορούν να επωφεληθούν από λίγη τρυφερή φροντίδα με την ευγένεια των φίλτρων καφέ. 

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα για τα φίλτρα καφέ -συμπεριλαμβανομένου του τρόπου λειτουργίας τους, του τρόπου χρήσης τους και του τι μπορείτε να καθαρίσετε με αυτά.

Πώς λειτουργούν τα φίλτρα καφέ

Το φίλτρο καφέ είναι ένα εξαιρετικό ξεσκονόπανο για τους ίδιους λόγους που είναι ένα καλό φράγμα για τους κόκκους. Διαθέτουν μια σφιχτή πλέξη ινών, λέει το Bean Poet, και είναι απορροφητικά, πράγμα που λειτουργεί καλά για τα έλαια στους κόκκους καφέ και εξίσου καλά για τις λιπαρές μουτζούρες στα ηλεκτρονικά αντικείμενα.

Γιατί είναι σημαντική αυτή η σφιχτή πλέξη; Το Hilary Bernstein εξηγεί ότι ένα πανί ξεσκονίσματος με σφιχτή πλέξη (όπως ακριβώς και ένα φίλτρο καφέ με σφιχτή πλέξη) βοηθά στη δημιουργία ηλεκτροστατικού φορτίου. Το «ηλεκτροστατικό» ακούγεται επιστημονικό, αλλά η λογική είναι πολύ απλή.

Σκεφτείτε όταν ήσασταν παιδί και σέρνατε τα πόδια σας σε ένα χαλί και στη συνέχεια αγγίξατε το ηλεκτρικά φορτισμένο δάχτυλό σας στο χέρι του αδελφού σας για να το κάνετε να τον ηλεκτρίσετε.

Σύμφωνα με το Home Questions Answered, το ίδιο αρνητικό ηλεκτρικό φορτίο μπορεί να προσελκύσει τη σκόνη και να κάνει το ξεσκόνισμα πιο εύκολο.

Πώς να χρησιμοποιήσετε φίλτρα καφέ για να καθαρίσετε ηλεκτρονικές συσκευές

Το ξεσκόνισμα συνήθως δεν είναι πολύ περίπλοκο, αλλά όταν πρόκειται για ηλεκτρονικές συσκευές και συσκευές υψηλής τεχνολογίας, καλό είναι να είστε λίγο προσεκτικοί. Το Maids.com συνιστά να διαβάσετε τις οδηγίες του κατασκευαστή και να αποσυνδέσετε τη συσκευή από το ρεύμα πριν πιάσετε δουλειά. Για να χρησιμοποιήσετε τα φίλτρα καφέ ως ξεσκονόπανο, απλά διπλώστε τα και αρχίστε να σκουπίζετε απαλά πάνω σε οποιαδήποτε τηλεόραση, τηλέφωνο, tablet ή οθόνη υπολογιστή που χρειάζεται λίγη προσοχή.

Αν θέλετε να απολυμάνετε ενώ ξεσκονίζετε, το Family Handyman πηγαίνει το hack ένα βήμα παραπέρα σημειώνοντας ότι το φίλτρο καφέ μπορεί να ψεκαστεί ελαφρά με ένα διάλυμα καθαρισμού για να προσελκύσει επιπλέον σκόνη και σωματίδια και να σκοτώσει τα μικρόβια. Προσέξτε, ωστόσο, να ψεκάζετε μόνο το φίλτρο (όχι την οθόνη) και να το κάνετε απαλά.


Newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια