Αλλάζουν όλα τον Ιούλιο – Δίπλωμα και αστυνομική ταυτότητα στο κινητό - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Αλλάζουν όλα τον Ιούλιο – Δίπλωμα και αστυνομική ταυτότητα στο κινητό

Ξεχάστε όσα γνωρίζατε – Ταυτότητα και δίπλωμα στο κινητό!

Όλοι έως τώρα έχουμε στο πορτοφόλι μας δυο από τα πιο βασικά έγγραφα, τα οποία είναι η αστυνομική ταυτότητα, αλλά και το δίπλωμα οδήγησης.

Αυτό πλέον αλλάζει και το σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα. Από τον Ιούλιο λοιπόν, τόσο η ταυτότητα, όσο και το δίπλωμα, θα βρίσκονται στο κινητό μας τηλέφωνο, σε μια εφαρμογή τύπου wallet.


Την αποκάλυψη έκανε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τον υπουργό, «ήδη είχαμε κάνει έναν πιλότο σε σχέση με την ταυτότητα από τα περασμένα Χριστούγεννα σε σχέση με τον Covid, εκεί όπου είχαμε το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού μπορούσε κάποιος να προσθέσει και την ταυτότητά του. Τώρα η ταυτότητα θα αποκτήσει κανονική μορφή κι εντός της χώρας θα μπορεί κάποιος να κυκλοφορεί με την ταυτότητά του και το δίπλωμα οδήγησης στο κινητό του».

Πακοιράλληλα, ο κ. Πιερρακάκης εξήγησε, ότι στο επόμενο διάστημα θα είναι σε φάση εφαρμογής ο Ενιαίος Αριθμός του Πολίτη, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον ΑΜΚΑ και τον ΑΦΜ.


Ειδικότερα ο κάθε πολίτης, θα μπαίνει με τους κωδικούς του στο gov.gr, και θα κατεβάζει την αστυνομική του ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης τα οποία θα έχει ανά πάσα ώρα και στιγμή στο smartphone του.

Επιπλέον, έκανε κατανοητό, ότι οι πολίτες θα χρειάζεται να γνωρίζουν ένα μόνο μοναδικό αριθμό και όχι περισσότερους. «Θα έχουμε τον ΑΦΜ συν τρία ψηφία μπροστά από τον ΑΦΜ. Αυτός ο αριθμός θα γραφτεί στις νέες ταυτότητες. Με τη νέα ταυτότητα θα μπορώ να κάνω προβολή του κωδικού QR που θα έχει και ο αρμόδιος κρατικός λειτουργός θα αλληλοεπιδρά με αυτόν τον κωδικό» εξήγησε.

Κλείνοντας, τόνισε πως «η ταυτότητα είναι ένα μέσο ταυτοποίησης στον φυσικό κόσμο, η πιο ουσιαστική ταυτότητα είναι η ταυτότητα που έχουμε για τις ψηφιακές υπηρεσίες. Όλα γίνονται ψηφιακά πλέον».



NewsBomb