Τα φυτά που δεν πρέπει να έχετε σπίτι σας - Είναι πανέμορφα αλλά επικίνδυνα για τα παιδιά - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Τα φυτά που δεν πρέπει να έχετε σπίτι σας - Είναι πανέμορφα αλλά επικίνδυνα για τα παιδιάΥπάρχουν φυτά που διώχνουν την γρουσουζιά και το κακό μάτι αλλά υπάρχουν και φυτά που φέρνουν την δυστυχία κι από αυτά είναι που πρέπει όλοι να κρατάμε απόσταση, μικροί μεγάλοι αλλά κυρίως παιδιά και κατοικίδια.

Συνήθως, οι ετικέτες που έρχονται με τα φυτά σάς συμβουλεύουν για το πώς να τα φροντίζετε. Ωστόσο, δεν προειδοποιούν πάντα για τη βλάβη που μπορούν να προκαλέσουν. Όσοι τα αγοράζουν δεν έχουν την παραμικρή υποψία για την επικινδυνότητά τους.

Είναι επίσης πιθανό, ενώ περπατάτε στην εξοχή, να δείτε ένα όμορφο φυτό και να θελήσετε να το πάρετε σπίτι, αγνοώντας το αν είναι ή όχι επικίνδυνο. Κάποιες φορές, όμως, η ομορφιά αποτελεί παγίδα που μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα.

Φυτά που θέλουν προσοχή

ΟρτανσίεςΟι ορτανσίες είναι πολύ δημοφιλή διακοσμητικά φυτά. Παρότι τα έντονα μπλε άνθη τους αιχμαλωτίζουν το βλέμμα, είναι και το πιο επικίνδυνο μέρος τους.

Το μάσημα των ανθών τους μπορεί να προκαλέσει ανακοπή, χαμηλή πίεση, και υψηλό κίνδυνο να υποφέρετε από ζάλη. Τα φύλλα και τα στελέχη τους είναι σε θέση να έχουν τις ίδιες επιπτώσεις, σε μικρότερη κλίμακα όμως. Αυτά τα συμπτώματα προκαλούνται από την υδραζίνη, ένα στοιχείο της οικογένειας των κυανιδίων που βρίσκεται στο φυτό.

ΒουκαμβίλιαΑυτό το αναρριχητικό φυτό είναι επικίνδυνο εξαιτίας της καρδιοτονικής δράσης του. Συναντάται συχνά στο εξωτερικό μέρος των σπιτιών, επειδή αναρριχάται στους τοίχους. Επίσης, έχει πολύχρωμα άνθη.

Τα άνθη, τα στελέχη, και οι σπόροι του, περιέχουν κυανογόνα και ολεανδρίνη, τοξικές ουσίες που επηρεάζουν την καρδιά. Αν καταπιείτε αυτό το φυτό ακούσια ή εκούσια, θα αρχίσετε να υποφέρετε από αρρυθμία και ταχυκαρδία, όπως επίσης από ζάλη, εμετό, και διάρροια λίγες ώρες μετά.


Μπρουγκμάνσια ή τρομπέτα του ΑγγέλουΑυτό το φυτό είναι παχύ διακοσμητικό φυτό με άνθη. Τα ελκυστικά του άνθη κρέμονται σαν φούστα. Γίνεται ακόμη πιο δελεαστικό εξαιτίας της γλυκιάς και ευχάριστης μυρωδιάς του.

Ωστόσο, η τρομπέτα του αγγέλου είναι ένα ψυχοενεργό φυτό. Τα άνθη του προκαλούν ψυχωτικά επεισόδια, παραφροσύνη, παραλυσία, και μπορούν να γίνουν θανατηφόρα. Ο λόγος είναι η ύπαρξη τροπανικών αλκαλοειδών. Πρόκειται για ουσίες που αναστέλλουν το νευρικό σύστημα. Τα ίδια βρίσκονται στα συνθετικά ναρκωτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια